@perinoid - także trafiłem na ten projekt - ESP32 generuje ładny sygnał composite, chociaż przy okazji zabawy zauważyłem że sporo zależy od konkretnego modelu TV.
Mój FujiNet nadal siedzi w breadboardzie - mam nadzieję, że czas pozwoli na wykonanie płytki i jakiejś fajnej obudowy.
Frezuję na CNC w tworzywach i metalach kolorowych - zastanowię się nad rodzajem tworzywa i może uda się wydłubać obudowę z gniazdem dla SIO - wtyczka jest trochę problematyczna w wykonaniu, ale posiadam wolną na stanie.
Znając swój zapał i tak pewnie całe g.. z tego wyjdzie :)
...
Zrobiłem wstępny rysunek obudowy - jest to jedynie przymiarka bez projektu PCB.
Wtyk i 2 gniazda SIO zostaną przylutowane po przeciwnych stronach tej samej płytki - piny nie kolidują ze sobą, pozostaje tylko kwestia odpowiedniego poprowadzenia ścieżek. Dla oszczędności miejsca, devkit będzie wlutowany na stałe.
Obudowa składa się z 3 elementów - tył z gniazdami, front, wtyczka SIO z otworami zamiast klasycznych wpustów.
Naroża wewnętrzne gniazd muszą posiadać trochę większy promień, ze względu na specyfikę obróbki na frezarce.
Żadnych śrub czy wkrętów nie uwzględniałem - może uda się wykonać elementy na ciasny "zatrzask".
Jestem pod wrażeniem tego co zaprezentował @mozzwald na AtariAge. Użycie samego modułu ESP32 zamiast devkita to świetny pomysł. Zdaje się, że stosuje on w swoich gniazdach i wtykach SIO konektory 5-745287-4 (męski) oraz 7-745288-2 (żeński). Szkoda że z ich dostępnością jest taka bida...
Post's attachmentsFujiNet_3parts_CNC_milled_case.jpg 225.3 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
ATARI 130XE 1MB Sophia2 / 3x 65XE-ECI 1MB / 65XE / XC12 / CA12 / MEGA COMBO RESET / SIO2SD / SDrive / FujiNet / SM711MP / SM741MP / AMIGA 600