Conajwyzej CIB na pewno nie MINT ;)
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k20 (+1) - uniting all ATARI scenes since 2000!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
https://en.bab.la/dictionary/english-po … -condition :D
@xxl: jeszcze nie wiem :) muszę zasięgnąć rady reszty chłopaków z Compo Staff ;)
A nasz "anonimowy darczyńca" ma kolejne fanty na nagrody :) Wkrótce szczegóły!
Nie planujemy żadnych poważnych zmian w regulaminie - ani zaostrzenia, ani liberalizacji ;)
Grey: dodaj, że prace mają mieć podaną licencję w pliku. Z sugestią by używać Creative Commons to wyraźnie od razu widać co można a co nie.
CC0 - rób co chcesz
CC BY-NC-ND - podaj autora, nie zarabiaj na tym, nie rozdawaj zmienionych
etc.
proponuje utworzyc i wystawic ja w rapidus/vbxe demo
szkoda tak pieknego logo, byc moze nie bedzie komu tam pojechac
To ja apeluję do Greya aby nie dodawał wymogu szczegółowej licencji, bo już widzę, jak wszyscy czytają napisane odręcznie licencje przed kompotami i analizują ją z prawnikami i astrologami (bo w licencji było, że można odtwarzać tylko przy koniunkcji Marsa i Wenus).
30 lat wszyscy rozumieli co to jest freeware i nadal prawie wszyscy rozumieją. Nie dajmy się zwariować.
To ja apeluję do Greya aby nie dodawał wymogu szczegółowej licencji, bo już widzę, jak wszyscy czytają napisane odręcznie licencje przed kompotami i analizują ją z prawnikami i astrologami (bo w licencji było, że można odtwarzać tylko przy koniunkcji Marsa i Wenus).
30 lat wszyscy rozumieli co to jest freeware i nadal prawie wszyscy rozumieją. Nie dajmy się zwariować.
Dokładnie tak, nie róbcie absurdów bo niedługo będzie jak w Unii - 50 tysięcy pieczątek.
A jeżeli ktoś nie chce udostępniać swoich gier to niech nie wystawia na demoscenie tylko sprzeda komercyjnie. I tam może sobie zatrudnić prawników. Z drugiej strony jak ktoś się uprze żeby coś usunąć co jest jego to należy to uszanować a nie drzeć z niego łachy.
Uważam, że obecny regulamin jest wynikiem kompromisu jeśli chodzi o HW (Compo Staff jest przygotowany zarówno do odpalania prac na stockowym Atari z magnetofonem/stacją dysków, jak też "dopalone" o VBXE+Rapidus/Side/SiO2SD/SiO2BT itd. - nikogo nie faworyzujemy, ani też nie wykluczamy). Co do gry XXL'a - nie śledzę wątku od początku (a z tego co widzę, to jest ich przynajmniej kilka na forum AA i AOL), natomiast praca została udostępniona w takiej formie, w jakiej została zaprezentowana podczas compo i z mojego punktu widzenia tematu nie ma.
"Wszystkie prace posiadają status freeware. Uczestnicy wyrażają również zgodę na publikację ich prac w ramach zbiorczych "Silly Venture Packów" na stosowne platformy sprzętowe."
Wracając jednak do wypowiedzi Willy'ego... :D
Otóż Drogi Kolego, muszę Cię "zmartwić"... :) Jest to jeden z ostatnich egzemplarzy z serii dla Pewexu. Ktoś z Polski "przemycił" je do Berlina :) Komputer NIGDY nie był odpalony, jedynie rozpakowany... do zdjęć :) Poniżej screeny od naszego darczyńcy jeszcze z aukcji: (widać też cenę, za jaką był kupiony) :D
troche smutny będzie koniec tego komputera jak ktoś w nim zamontuje mapram...
a tak na poważnie... 311 euro? ide sobie kupie megamana na sege - 2710pln - pewnie okazja...
nie doceniam, zdaje się, że pieniądze nie mają już żadnej wartości
wczoraj wróciłem z kolejnymi fantami od "anonimowego darczyńcy" dla zwycięzców w compo na SV2k20 :) jutro wrzucę zdjęcia :D powiem tak - można nimi spokojnie "obstawić" większość konkursów na Atari XL/XE :) a będzie o co powalczyć! :D
@As: tylko tym razem dojedź ;) myślę, że WARTO :D (nie wiem czy nie wygadałem się ostatnio przy wódce) :D
Grey- Lot-y kupione :) go GDN,
A jakieś "motele" będą na hasło SV ... Kiedyś załatwiłeś fajna zniżkę na tego ze spa i wodą w basenie bez chloru..
Na starym mieście gdzieś obok party place.
Czy polować na booking.pl?
p.s.
A nagrodę na sv to podesłać czy przywieźć :P
@Pin: czynię starania o coś zupełnie nowego :) uwierz mi, że ciężko było się teraz pomieścić ;)
Zgodnie z obietnicą prezentuję kolejne fotki trofeów, które upolował, a następnie przekazał nam "anonimowy darczyńca" :D A jest tego cała masa i (co najważniejsze) to jeszcze nie koniec! :)
(znalazł się nawet jeden tytuł na Amigę - "Worthy") :D
Nasz "anonimowy darczyńca" powraca! :) Tym razem z rzeczami dla Atari ST. A są to:
- książka o "Dizzy"
- 4MB do Atari STe
- nówka TOS 2.06
Tradycyjnie nasz Kolega zapowiada kolejne fanty dla uczestników tegorocznej edycji SV :D
DZIĘKUJEMY!
Do puli nagrod dorzuca się As, z tym oto pięknym, czerwonym neonem :) DZIĘKI!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k20 (+1) - uniting all ATARI scenes since 2000!
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 55 zapytań