są tańsze i niekoniecznie gorsze... np. hostinghouse.pl
przenosimy się do hostinghouse.pl
z którego korzystam prywatnie i jestem zadowolony.
Jestem w okresie testowym na hostinghouse.
Wszystko fajnie, tylko czy nie da się wyłączyć dodawania w nagłówkach wysyłanych emaili pola "x-authenticated-id" ?
Utworzyłem alias do konta pocztowego, w kliencie pocztowym (desktopowym, nie webowym) dla tego aliasu utworzyłem tożsamość (identity), ale w emailach wysyłanych z tego aliasu+tożsamości nadal w nagłówku emaila widać nazwę podstawowego konta właśnie w polu "x-authenticated-id". Nie widzę aby dało się to wyłączyć gdzieś w konfiguracji. To sprawia że używanie aliasów traci częściowo sens :(
U dotychczasowego dostawcy tego problematycznego pola nie ma w nagłówkach wysyłanych emaili (ani nowych, ani w odpowiedziach) i dzięki temu aliasów mogę używać do ochrony przed spamem - osobne aliasy dla hobby, zakupów, bankowości, itp.
Gdy dla jednego aliasu zaczynam dostawać spam, to ten alias kasuję, zakładam nowy i udostępniam komu trzeba, a w kliencie pocztowym niczego nie muszę zmieniać (oprócz dodania nowej tożsamości) - logowanie do konta i pozostałe jego aliasy działają jak do tej pory.
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--