1

Szybkie pytaanko: Gdzie mozna dziś coś takiego sobie sprawić? Ewentualnie czy ma ktoś coś takiego na zbyciu/zbędne/itd.

Za każdą informację będę bardzo dźwięczny! :)

I jeszcze jedno - czy była może pokrywa na klawiaturę do Mega STE/TT.

i to już chyba wszystko...

I Ty zostaniesz big endianem...

2

a więc tak: pokrywy na małe widziałem w 2 rodzajach; przezroczysta z gustownym logiem i przyciemnianą (jak szyby w golfach na wielkich blokowiskach)...kiedyś miałem takie cóś...przezroczystą kupiłem sobie baaaardzo dawno temu-w czasach istnienia Centralnej Skladnicy Harcerskiej...póżniej tez widzialem takie cos w sprzedazy na giełdach...wiec w chwili obecnej nie mam pomysłu by Ci podpowiedziec o realnym miejscu zakupu w tej chwili...zaciemnione zaś widziałem kilka razy u paru ludzi w 3 miescie...
Co do pokrywy na duze steki to na bank widzialem takie cos kiedys na party w Ornecie...ale to wszystko co moge o tym powiedzieć...

gep/lamers^dial

3

ja mam taka przyciemnianą z plastyku ;] kupiona jakieś 8-10 lat temu w Żaku ;) w Gdańsku ofkors

"wszystko się kiedyś kończy......."

4

No... to juz wiem kto ma... Powiedzmy - polowa sukcesu.  :lol:  :lol:  :lol:

5

pokrywy na małe widziałem w 2 rodzajach; przezroczysta z gustownym logiem i przyciemnianą (jak szyby w golfach na wielkich blokowiskach...

Ja mam jeszcze inny rodzaj  :D - przezroczysta z logiem Atari ale nie malowanym tylko takim wypukłym. Niestety ma jedną wade - "sekcja" klawiszy jest o 1-2 mm za wąska i pokrywy po prostu nie da sie dopasowac zeby lezała jak powinna...  :( Kiedys myslałem ze to pewnie moje Atari jest dziwne ale poźniej przymierzałem do wielu innych i zawsze to samo.  :)

6

wiem o jakiej mówisz...przypomnialem sobie ze kiedys kolega na ulicy tez taką posiadał...tylko pozniej temperatura wiecznie gorącej ataryny spowodowala efektowne wygiecie i brak...kompatybilności:)

gep/lamers^dial

7

Dobra - na allegro zdobyłem. Dałem 7 zeta - wersja podstawowa, miękki plastik i bez loga, ale jest.

Można już zamknąć ten temat! ;)