helou
taka mam potrzebe, ze chetnie bym odebral od kogos kto sie zdoktoryzowal w temacie zapisu magnetofonowego atari (normal i turbo 2000) wiedze na temat tego, jak to dziala, dlaczego dziala badz nie dziala, i jak poprawic gdy nie dziala. jestem gotow wynagrodzic rzeczonego doktora nauk, no bo wiadomo, czas i przygotowanie.
pytania ktore mnie nurtuja, a na ktore chcialbym m.in. znac odpowiedzi:
1. dlaczego przy kilkukronie wiekszym upakowaniu danych programy w turbo 2000 wczytywaly sie w zasadzie zawsze bez bledow, a wczytanie programu w normalu to byla czesto loteria,
2. a wiec: co konkretnie szkodzi przy wczytywaniu programu, no bo nie ze ktos tupnie czy drzwi otworzy (po wyrwaniu nogi mucha traci sluch)
3. w jaki sposob radzic sobie z problematycznymi nagraniami, zeby dalo sie je odczytac. jak ustawiac parametry zgrywania do .wav, co tam potem poprawiac ewentualnie zeby bylo lepiej i dlaczego.
4. dlaczego zgrane do .wav nagrania, odtworzone potem z kompa do magnetofonu przez adapter jack-kaseta wczytuja sie co do zasady (o ile nagranie jest nieuszkodzone), a nagrane i odtwarzane w takich samych warunkach nagrania turbo 2000 nie wczytuja sie wcale?
5. jak skutecznie konwertowac takie .wavy do casow (tzw. cyryl i jego metody).
byc moze jest wiecej chetnych zainteresowanych tematem i mozna wrecz zrobic jakies szkolenie bardziej grupowe, oczywiscie pod warunkiem, ze znajda sie wykladowcy.
= krap.pl =