Panowie i Panie!
Sprawa wygląda tak - Miker był dzisiaj pod Warszawą i rozmawiał na temat nowej lokalizacji. Jest to remiza strażacka, około 16-18 km pod Warszawą, tuż za Pruszkowem. Prosty dojazd samochodem, samochód można zostawić tuż za płotem - jakieś 100 metrów od Party Place. Oprócz samochodu - dojazd WKD (bilet 4,80zł na dzień dzisiejszy ze stacji Śródmieście WKD, do której można przejść bezpośrednio z Dworca Centralnego w Warszawie, ewentualnie tylko zmiana peronów na Dworcu Zachodnim, cena biletu taka sama) i z buta jakieś 800 metrów, ewentualnie pociągiem do Pruszkowa, można kawałek podjechać lokalnym autobusem lub z buta około 3 km ze stacji. Lokalizacja: OSP Nowa Wieś Warszawska - http://www.ospnw.pl/ - sala duża i pojemna, dwie lodówki, ale praktycznie brak sleeping roomu (może się coś wyklaruje). Być może będzie możliwość wynajęcia namiotu 10-ki i tam materace, ale teraz jeszcze za wcześnie na rozmowy o tym.
Termin imprezy: wstępnie 28-31.05 2020 roku, więc powinno być ciepło.
Teraz tak: w Nowej Wsi są dwa sklepy spożywcze: jeden przy WKD drugi z 500 mtrów dalej. Najbliższy Lidl jakieś 2km, biedra nieco dalej (oba w Pruszkowie). Noclegi - raczej Pruszków lub kwatery prywatne (są o ile się orientuję).
Teraz clue sprawy - koszt, Wynajęcie sali na weekend to 3500zł, plus koszty ewentualnych szkód (500zł kaucji zwrotnej, czyli jak nie napsocimy - pójdzie na kolejną edycję lub inne party). Dlatego robimy ankietę, aby się zorientować w ilości chętnych i zastosować motyw z poprzednich Wapniaków - czyli wstępny sponsoring i ustalenie kosztów biletów. Prosimy w miarę rzetelnie odpowiedzieć na pytania z ankiety i dopisać się w ewentualnych komentarzach. Bliższe szczegóły co do zbiórki wkrótce poda Miker.
I na koniec pytanie ode mnie - czy chcielibyście, aby w jeden dzień załatwić grochówkę strażacką? Z autopsji wiem, że jest zajebista - ale nie wiem, jaki byłby koszt (z kuchni polowej, jadłem u nich wielokrotnie, ale na imprezach otwartych, więc nie znam kosztu). Bo to pewnie można dogadać (na przykład na sobotę) - bądź jako zakup indywidualny, bądź - w przypadku odpowiednich przedpłat - dla wszystkich...
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.