Od dłuższego czasu chodziło mi po głowie delikatne poprawienie kilku programików, gierek.
Ponieważ ciężko znaleźć czas i motywację to postanowiłem utworzyć sobie wątek celem zdeterminowania, bo będzie mnie na pewno irytować upływający czas między wpisami.
Nie ukrywałem w innym wątku, spodobaly mi się dwa tytuły Sikora: Błękitne Nimfy i karcianka z dziewczynkami Black Jack. W obydwie grało mi się przyjemnie, notabene BN to chyba trzecia gra paragrafowa w jaką kiedykolwiek grałem.
Piersza gra ma kilka maluczkich błędów, pewne rzeczy możnaby delikatnie zmienić, ale najbardziej brak mi w niej grafiki.
Druga gierka ma wszystko ok, natmiast chciałbym dodać stopnie trudności oraz moduł samouczenia się przeciwniczki jako tryb najtrudniejszy.
Trzeci program to stara gierka w Basicu Bitwa o Anglię. Przygotowałem dawno temu do niej różne plansze ale nigdy nie było czasu dokończyć. W zasadzie to tylko taka kosmetyka, facelifting jak współcześnie mawiają.
Czwarty temat to program linker do łaczenia skompilowanego kodu Turbo Basic XL z biblioteką RUNTIME2, zaczęty onegdaj na atari8.eu i nigdy nie skończony z racji znacznego pokomplikowania kodu i braku dokumentacji.
Pojawią się tu na pewno jakieś pytania z mojej strony, rad bym gdyby co mądrzejsi ode mnie zechcieli mi co nieco podpowiedzieć, bez obecnych w innych wątkach (nie ma co ukrywać) uszczypliwości, biorąc pod rozwagę moje niezbyt duże doświadczenie, za co z góry dziękuję.
Od razu wyjaśnię, że nie mam zamiaru naruszać jakichkolwiek praw autorów, pozostawiając należne im informacje o twórcach w programach tak ja było w oryginałach, dla mnie pozostanie satysfakcja z zabawy na małym Atari.