Do mnie podobno jedzie 74F138, zobaczymy, czy coś to zmieni.
"EFka" wlutowana. 16kb.psg wczytuje się i gra ładnie, ale znów spejs.psg nie. Muszę sprawdzić nowsza wersję programu, te, która wczytuje pliki psg na raty.
Artur.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Sonari
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do mnie podobno jedzie 74F138, zobaczymy, czy coś to zmieni.
"EFka" wlutowana. 16kb.psg wczytuje się i gra ładnie, ale znów spejs.psg nie. Muszę sprawdzić nowsza wersję programu, te, która wczytuje pliki psg na raty.
Artur.
git
no, wymęczyłem moje pierwsze smd... Czas odnaleźć program w basicu i sprawdzić, czy gra. Ale to już nie dziś...
Sikor, nie program w basicu, tylko od razu dawaj player z muzyczkami. Mono załączał gdzieś w tym wątku, ale wątek już jest tak długi, że nie będę strzelał w którym poście, ani nawet na której stronie:-)
nie używam sparty, chyba nawet nie wiem, gdzie mam carta ze spartą (archaiczną ;P). Chyba, że pod BW DOSem pójdzie - to mogę ściągnąć sobie ;)
Jakby ktoś chciał na szybko potestować, a mu się nie chciało samemu przygotowywać, to mam atr'a w formacie sparty z SC oraz muzą, w tym również PSG. Oczywiście z playerami.
Sun zapodaj go.
dzięki
smacznego: https://drive.google.com/open?id=1DgF98 … I_h-UCQ9CA
Pamiętajcie, że Sparta musi być nowa, nie archaiczna, bo będzie lipa.
nie używam sparty, chyba nawet nie wiem, gdzie mam carta ze spartą (archaiczną ;P). Chyba, że pod BW DOSem pójdzie - to mogę ściągnąć sobie ;)
Nie pójdzie. To jest program dla SDX.
smacznego: https://drive.google.com/open?id=1DgF98 … I_h-UCQ9CA
Pamiętajcie, że Sparta musi być nowa, nie archaiczna, bo będzie lipa.
Dziękuję. SDX 4.48+
to sobie wreszcie kup, bo dostaniesz ją kupując nawet grzebień do Atari i nie męcz już że nie masz i nie będziesz używać. Po prostu albo nie używaj, albo używaj i nie gadaj o tym w kółko. Wystarczy :)
Sikor, w zasadzie to Pin ma rację, bo od Sparty uciec ciężko, a jest pod nią sporo fajnych rzeczy. Jeśli nie nagnie się softwareowców do pisania uniwersalnie, a raczej nie da się tego ze wszystkimi zrobić, bo są fani Sparty, to trzeba się zaopatrzyć w Spartę i tyle. Zwłaszcza, że np. Mono napisał już kilka playerów i innych gadżetów właśnie pod Spartę i jakoś nie widzę żeby kiedykolwiek się to rozprzestrzeniło na inne DOS-y.
Oczywiście jest tak jak Pin napisał, że Sparta jest wszędzie, ale zwykle mowa o SIDE, U1MB i innych tego typu kombajnach oraz rozwiązaniach twardodyskowych. Jeśli z jakiegoś powodu nie lubisz U1MB, nie kręci cię SIDE, ani inne rozwiązania twardodyskowe, ani też nie chcesz inwestować w kombajn, żeby odpalić jedną małą rzecz, to jest szereg prostszych metod odpalenia Sparty.
I tak kolejno możesz sobie zrobić wewnętrzny moduł Sparty wg ogólnie dostępnych w sieci projektów, możesz sobie zrobić kartridż ze Spartą (pogadaj z x_angel-em, miał kiedyś płytki pod takowy z zegarkiem - sam takiego cuda używam), możesz też Spartę wrzucić na jakiś gotowy kartridż, np. SIC! (też używam) i wiele innych obecnie popularnych multicartów. Aha, i jeszcze skoro masz jakąś starą Spartę, to są też w sieci dostępne schematy i poradniki jak taką starą Spartę sobie uaktualnić, a jest to bardzo łatwe, więc skoro i tak jej nie używasz, to może warto by ją przerobić nie chrzaniąc się z tym za dużo i mieć aktualną choćby do sporadycznego odpalenia czegoś, czego teraz nie masz jak zrobić...
Sikor, spróbuj z poziomu Basica:
REM D500 - numer kanału
REM D501 - wartość kanału
REM Kanal A low
Poke 54528,0
Poke 54529,0
REM Kanal A hi
Poke 54528,1
Poke 54529,34
REM Mikser - kanal A
Poke 54528,7
Poke 54529,254
REM Glosnosc - maks
Poke 54528,8
Poke 54529,15
tutaj krótki opis rejestrów YM2149f
Przetestowane (dzięki programikom MGor-a - dzięki) - działają ;)
Muszę się z Cyprianem umówić, aby mu resztę części dać ;)
A teraz pytanie - ktoś się zna na tyle, aby napisać player typu CMC? W sumie można by udźwiękowić parę gier w ten sposób ;)
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Sonari
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 64 zapytań