Witam !
Zamierzam wymienić baterię w moim TT, wyjąłem starą obudowę, zakupiłem właściwą baterię (Tadiran) i już chciałem ją wsadzić w komputer, ale... Podkusiło mnie, żeby usunąć starą baterię ze starej obudowy w celu odzyskania oryginalnej czarnej plastikowej obudowy, Dosyć długo gmyrałem różnymi narzędziami, ale chyba ktoś wcześniej wspaniałomyślnie wkleił baterię cyjanoakrylem. Odpuściłem, ale szarpnąłem kabelki czarny i czerwony wystające z tej starej obudowy baterii i ku mojemu zdziwieniu na jednym kabelku jest przylutowany rezystor zdaje się 1kOhm??? No to teraz czy mam do nowej baterii wpiąć ten rezystor, czy wpiąć nową baterię bez tego rezystora - kurcze zbaraniałem????? Raczej sporo ludzi wymieniało baterię i nigdzie nie zauważyłem dodatkowego rezystora???
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.