Ja tylko odniosłem się do wcześniej napisanych słów Greya i Vasca(...)
Masz z tym jakiś problem, żeby na party miało inną formułę?
Ale jaką inną? To jest zlot czysto atarowski :) Mi się wydaje, że na żadną inną platformę kompotów nie ma... Poza wildem.
A że prace na A8 powstają na PC to chyba powód do wstydu ;) choć mogę jeszcze zrozumieć tego powody i argumenty twórców, to mam nadzieję, że te produkcje są przynajmniej testowane na real hardware :>
A dla mnie jest to przykład pragmatyzmu :) Praca ma być na Atari, a jakimi narzędziami jest tworzona to dla efektu finalnego nie ma znaczenia... Albo inaczej - ma znaczenie pozytywne. Bo obawiam się, że tylko dzięki tym narzędziom w ogóle coś sensownego powstaje. Ty o ile dobrze się orientuję, jesteś użytkownikiem ST, to możesz nie rozumieć tego problemu, jak zrobić sensowne developerskie stanowisko z 8-bitowej maszyny :) Czas powstawania czegokolwiek w takich warunkach jest po prostu masakryczny :) W zasadzie to taki potwór jak Pina coś tutaj wnosi - kupa pamięci, twardy dysk itp. Ale samo szukanie bugów w kodzie bez takich narzędzi jak Altirra to jest po prostu jak budowanie domków z zapałek w butelce. Ktoś może mieć taki fetysz, że robi na RH, ale to tylko fetysz ;) A prace na RH są raczej testowane, bo na party tak są prezentowane, więc rozsądek nakazuje to zrobić ;)
Za krecenie parasolem chyba tylko...
O ile mi się dobrze wydaje to ta różowa dziewczynka drugi rok pod rząd wygrała music compo ;) Nie wspominając już o takich osobach jak AceMan, Argasek, v0yager czy nawet XTD - no tak, tak, to nie jest czysto atarowska scena :D
Problemem są konkretne osoby a nie to z jakiej sceny się wywodzą.