(problem programowo-sprzętowy, ale objawia się na tej konkretnej grze, więc piszę w tym dziale)
Skończyłem wczoraj instalację stereo od Lotharka w moim 65XE. Na pierwszy ogień chciałem odpalić Yoomp!, ale... się zdziwiłem, bo gra przestała się uruchamiać. Ładuje się, pokazuje się tylko pusty ekran z ramką (w dziwnym, czerwonym kolorze) i tyle. Wisi. Numen (który podobno stereo wykorzystuje) gra bez problemów. Innych opcji nie zdążyłem sprawdzić. Gry ładowałem z Side2 wspomaganego przez U1MB. I jeszcze za bardzo nie zdążyłem się tym stereo pobawić z racji obowiązków wszelakich (chyba najszybciej będzie odpalić jakieś moduły).
Rzecz w tym, że nie odpalałem Yoomp-a od jakiegoś czasu, a w międzyczasie w tym komputerze pojawił się również Rapidus. Co prawda, podczas tych testów pracował w trybie Classic, ale może to ma znaczenie? Jeszcze mogę spróbować załadować grę ze SIO2SD, może coś się gryzie z SDX i Side2?
Jeszcze jedna "nietypowość" - jako drugiego Pokeya wykorzystałem układ z 800XL, bo taki miałem wolny.
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Jakaś podpowiedź?
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.