Gratuluję Atari, bardzo ładne wykonanie!
Sam jestem w trakcie budowania własnego, więc w kwestii klawiatury póki co nie pomogę. Szkoda jednak, żeby miała nie działać, bo według mnie idealnie pasuje do Twojej obudowy.
Była wcześniej w tym wątku dyskusja o wersjach AKI (czemu nie DarkAKI itp.), z której dla mnie - jako laika w temacie adapterów klawiatur do Atari - wynika, że projekt był rozwijany, jednak tej nowszej wersji nie da się od tak wgrać do PICa na płytce MiniITX.
U siebie na początek zamontuję to standardowe AKI, jeszcze jakąś klawiaturę PS2 powinienem znaleźć w piwnicy. Jednak docelowo chciałem zmontować adapter do klawiatury USB w oparciu o Arduino i USB Host Shield. Okazało się nawet, że ktoś się za to zabierał: https://github.com/znac049/XEKeyboard - jednak ten projekt wymaga podłączenia większej liczby nóżek POKEYa niż AKI. Z pobieżnej analizy kodu wynika, że zbędnie. Jeśli Atari mi zadziała i znajdzie się trochę czasu, to spróbuję na bazie tego projektu wykombinować adapter, który będzie się podłączać tak jak ten AKI. Na tę okoliczność zostawiłem AKI w podstawce, aby móc go wyciągnąć. Może to mnie zmotywuje :)