chłopaki jestem tu nowy więc nie bijcie!
mam sobie girke z rozszeżeniem *. atr
jat to odpalić????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Emulacja - 8bit » jak uruchomić emulatory???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chłopaki jestem tu nowy więc nie bijcie!
mam sobie girke z rozszeżeniem *. atr
jat to odpalić????
Zassaj emul / romy (nie chodzi o Rumunów) i... pobaw się po prostu emulcem. Nie gryzie :D . Albo lepiej skontaktuj się z dziadziem Waskiem i załatw sobie CD z softem; oszczędzisz sobie tym samym nieco czasu.
ROMy znajdują się np. na tej stronce: http://numen.scene.pl
plik atari_roms.zip należy rozpakować do podakalogu Roms emulatora (np. WinZipem), a potem tylko ustawić w menu typ maszyny i pamięć (np. XL/XE, 320 kB Rambo) i można śmigać. :)
A w ogóle to najlepiej sprawić sobie prawdziwą atarkę - na allegro zawsze można coś wyhaczyć a i niektórzy z forum chętnie doradzą co, jak, skąd i po co... (i pewnie nikt bić nawet nie będzie ;) )
Podobno gdy wszystkie sposoby zawiodą nalezy przeczytać instrukcję obsługi, co polecam. W tym wypadku może to być help dołączony do emulatora. Ewentualnie polecam też ten link:
http://www.idn.org.pl/users/lesz/legend/helpik.html
Pozdr.
Jak emulator już odpali (masz ROMy itp) to po prostu kliknij na ATRa dwa razy to się odpali. Albo wciągnij go myszą do okienka. To samo XEX. COM i EXE trzeb awciągnąć, bo jak dwulkikniesz, to windows spróbuje je wykonać, a nie najlepiej mu to idzie...
Co do ustawiania emula to poczytaj help. Jest to dokładnie wyjaśnione. Jest też polska wersja, jakby co (mówię o Atari800Win, oczywiście).
W zasadzie do odpalenia giery wystarczą standardowe ustawienia, do dem ustaw rozmiar pamięci 320 kilo (rambo) i włącz stereo.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Emulacja - 8bit » jak uruchomić emulatory???
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 21 zapytań