@pin: Kiedyś podobne słowa zacytował Yerzmyey i już się do tego bodajże odnosiłem. Mogę jeszcze raz. Widzę, że co jakiś czas robicie mi na zmianę podobne "wrzutki" - szkoda, że nie potraficie do mnie napisać w wiadomości prywatnej co Wam leży na wątrobach. Nigdy w życiu nie wypowiedziałem tego typu ABSURDALNYCH słów jak te zacytowane przez Ciebie (chyba wypity alkohol zrobił tutaj swoje). Nikt na party nie przyjeżdża specjalnie na koncerty (a przynajmniej o tym nie wiem), to jest dodatek do eventu, nie na odwrót. Podczas koncertu w klubie Kwadratowa w Gdańsku gdy grał Ultrasyd mówiłem Yerzmyey'owi, że Miasto Gdańsk chętnie wspiera koncerty, podczas których grają ludzie z zagranicy (pokrywają koszta transportu lotniczego, hotel, rozwieszają plakaty po mieście itd.). Nie mnie to oceniać dlaczego akurat goście z zagranicy mają takie "przywileje". Ale cieszę się, że mogę liczyć na taką pomoc. Ot cała tajemnica.
Poza tym (tak już całkowicie na marginesie) to zaproszenie do zagrania koncertu bądź nie (ktokolwiek by to nie był) wysuwa organizator. Yerzmyey napisał, że "podziękuje za tę przyjemność" - ale przecież nigdy nie rozmawialiśmy na ten temat. Twoje wrzutki Pin odnośnie "nieprzygotowania" Yolka do prowadzenia compo na SV (na AOL'u) też były nie na miejscu - że gdyby nie Ty to byłby prawie armagedon. Po co to robisz? Skoro pomogłeś w czymś Yolkowi to chwała Tobie za to.
W połowie września ogłoszony zostanie kolejny koncert, który zagra (uwaga) Polak - z krwi i kości :) Oczywiście na Atari. Rozmowy trwają już od przeszło miesiąca - osoba ta zgłosiła się do mnie sama z taką propozycją i na pewno to potwierdzi (także czas, kiedy zaczęliśmy rozmowy).
Panowie, obie te sprawy traktuję jako fochy z Waszej strony (koncert, prowadzenie compo). Szkoda. Doceniam wszystko co zrobiliście dla SV - Yerzmyey fantastycznie prowadził MSX compo, uratował mi d*pę na SV2k10, Pin odwalił kawał dobrej roboty i nikt w tamtym czasie (mimo krytyki) nie podjął rękawicy aby przejąć jego rolę. Bardzo Wam za to dziękuję.
Z mojej strony EOT na ten temat. Pozdrawiam
Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)