Zechciałby ktoś napisać jak wymienić pasek napędowy w magnetofonie xc12? Tak krok po kroku, najlepiej ze zdjęciami albo nawet filmem? Dla tego kto wie - sprawa jest prosta, dla tego kto nie wie jak to zrobić - wręcz przeciwnie. Próbowałem. Po odkręceniu 4 śrub pokrywy, dostałem się do środka. Paska wyjąć się nie da. Coś trzeba rozkręcić, to jasne. Wykręciłem 3 śrubki, które dawały nadzieję na wyjęcie, ale okazało się, że to za mało. Dalej już dla laika nic nie było oczywiste i się zatrzymałem na tym etapie, nie chcąc czegoś zepsuć lub zdemontować bez umiejętności powrotnego montażu. W sieci i na forum szukałem. Jasnych wskazówek nie znalazłem. Okazało się, że łatwiej było paski zakupić niż je samemu wymienić.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury