witam,
Chciałbym nabyć TO códo, najlepiej gotowe :)
Pozdro
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię SIO2IDE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam,
Pozdro
Heh. Myślisz że to takie proste? :D
Sprawdź poprzednie posty na ten temat (jeden ma chyba identyczny tytuł ;) ) a dowiesz się że nie jesteś jedyną osobą która chętnie by "łyknęła" ten wynalazek.
Osobiście czekam na płytki a potem chyba spróbuję sam to złożyć bo nikomu się chyba za bardzo nie chce... :(
theo pamietaj ze ja tez jestem chetny na te plytke wiec jak sobie zalatwisz to mi tez zalatw ;]
Mnie udalo sie nabyc to "cudo" (SIO2PC 4.2) na Allegro bodajze w lipcu ubieglego roku i dlugo się zastanawiałem czy warto by wydac 90 zlociszy aby stac sie jego posiadaczem. Teraz wiem ze bylo warto :) Zycze Ci tego samego. Napisz do autora, moze wystawi kilka sztuk na aukcji jak niegdys ...
hehe Grzeniu kupowalem w tym samym czasie co ty na Allegro ;] i powiem ze sie oplacalo teraz che sobie drugi zmontowac do CD-rumu ;) a wystawic narazie niewystawi autor bo nima nawet plytek :( a niemowiac juz o zmnotowaniu tego ... hehe ;)
Pisałem do autora, pewnie nie ma czasu bo nie odpisał... sprawdzam allegro co 1h ale jak widać ciężko chyba będzie trafić to 'cudo' (dzięki za popr. Grzeniu:-) ). Może jak znajdze się 20 chetnych to zleci się wykonanie płytki (może nawet podejmie się tego autor)
Pozdro
dlugo się zastanawiałem czy warto by wydac 90 zlociszy aby stac sie jego posiadaczem. Teraz wiem ze bylo warto :)
hmmm....
chiba znam kogos kto chetnie zainkasowalby
po 90 zyla od wykonanej sztuki...
a plytki robi ze marzenie.
dowiem sie do jutrzejszego wieczora i jak tu znajdom sie chetni
to prawdopodobnie zaproponuje mu wykonanie tego (w ilosci
przynajmniej trzech - czterech sztookoof)
wszelkich zainteresowanych prosze o Re:
re :D
re :lol:
Ale pamiętaj że częsci też kosztują........
Hmmm... To trzebaby doprecyzować o jakiej ostatecznej kwocie jest mowa... Wtedy latem za gotowy interfejs autor Marek M chciał na Allegro 95 PLN jak dobrze pamiętam. Było napisane "chiba znam kogos kto chetnie zainkasowalby po 90 zyla od wykonanej sztuki...". Czyli od wykonanej a nie od wykonania? ;) Tak czy siak orientacyjną cenę należałoby ustalić zanim zacznie się "produkcja".
oki - ja też re!!
Tylko jakie dokładnie koszty i w związku z tym cena, jeśli do 90-ciu włącznie to spox.
jednak czy goscioo sie podejmie roboty to siem dowiem dopierow przyszlym tygodnioo
ale o ile pamientom ceny czesci to cena na 100% nie bedzie wieksza niz
95 zyla
a jak dobrze licze czy razy bylo juz Re :) winc wsio na dobrej drodze
rzeklbym na polskiej autostradzie :D
re:
mam nadzieję, że sprawa się ruszy w miare szybko, bo miałem w planach zlecenie tego faciowi po fachu.
Pozdro
wlasnie zajebistemu fachurowi kce to zlecic...
notabene tez mial atarke :)
pewnie gdzies tam sie ona u niego paleta...
jak ktos kce kupic (jak pamintom czyste 65xe
+moze xc12)...
wlasnie dzis wylicytowalem 65xe za 36 zeta na allegro....:)
Powiem Wam jak jest...
Namawiany przez pare osob probowalem slkecic "prototyp" SIO2IDE 1.7 w swieta i na razie nic z tego mi nie wyszlo bo nie moge zaprogramowac procka AT90S8515 - ani rownolegle (programator, ktory mialby to robic nie robi jak sie okazalo), ani szeregowo przez LPT. to juz kompletna zagadka - interfejs SPI jest prosty jak w morde strzelil, wsio zmntowalem ok, probowalem roznych ustawien portu LPT w biosie i kicha :( Mam niejakie podejrzenia ze program do programowania dolaczony do dokuentacji SIO2IDE nie za bardzo chce chodzic pod moim XP... jutro odpale inaczej i sprawdze.
Dalej: jak ktos ma jak zaprogramowac procesorek i wykonac porzadna plytke (najlepiej w profesjonalnej firmie albo samemu przez naswietlanie - w koncu to plytka jednostronna only) to montaz jest prosty, ale jakos nie wierze, ze przy wykonaniu komercyjnym mozna utrzymac cene 90zl za gotowy interfejs.
Policzmy dla wersji 4.2:
- plytka - powiedzmy 5zl
- procesor AT mega- okolo 35zl (ja za 90S8252 do wersji 1.7 zaplacilem 23zl w detalu)
- uklad kontroli USB - USBN9603 - kosztuje 27,90zl przy 1szt. i 19,90 przy 10szt. (dane lodzka firma www.tme.com.pl)
- kwarce - jakies 5zl
- CD4053 - 1zl
- pozostale elementy: diody, LEDy, rezystory, kondenstaory, zlacza, itp. jakies 5zl
========
razem - okolo 70zl same czesci
Nikt komercyjnie nie zlutuje i nie uruchomi tego za 20zl - nawet przy serii powiedzmy 10szt. Trzeba: nabyc czesci, kupic (lub wykonac!) plytke, zlutowac, uruchomic, zapakowac, wyslac. Nie oplaci sie. 90zl to cena po kosztach dla kumpla.
Pracuje w firmie konstrukcyjno-produkcyjnej, jestem elektronikiem. Oceniam, ze majac dobrze przygotowana produkcje, (wprawe, ustalonych dostawcow czesci, uruchomiony i dobrze opanowany prototyp) i robiac serie 10szt. za robocizne mozna by policzyc 50zl. I nie mowicie mi ze to spaczenie zawodowe! Moj prezes policzylby za sztuke 500zl + VAT :)
Oczywiscie wszystko to sa przyblizone wyliczenia goscia ktory nie wykonal jeszcze ani jednej sztuki tego cuda ;)
pozdrawiam
... bo nie moge zaprogramowac procka AT90S8515 - ani rownolegle (programator, ktory mialby to robic nie robi jak sie okazalo), ani szeregowo przez LPT. to juz kompletna zagadka - interfejs SPI jest prosty jak w morde strzelil, wsio zmntowalem ok, probowalem roznych ustawien portu LPT w biosie i kicha :( Mam niejakie podejrzenia ze program do programowania dolaczony do dokuentacji SIO2IDE nie za bardzo chce chodzic pod moim XP... jutro odpale inaczej i sprawdze.
Pod XP i 2000 to powinienes miec odpalony w tle program UserPort. Najlepiej zgrac te 3 pliki na dyskietke ze starym dobrym DOSem, ja tak robilem. Wogole to gdyby nie USB pozostalbym przy wersji 1.7. Z poziomu Atari dziala ona tak samo, a ze dysk nie jest zfatowany... a po co mi FAT :) wole SLIM :)
OK rozwieję zatem wasze spekulacje dotyczące SIO2IDE 4.2 :D
- za ok 3-4 tygodnie bedę miał nową serię płytek do S2I 4.X, cena jak poprzednio 16zł/szt
- faktycznie cena 90zł za gotowe (kompletne i uruchomione) SIO2IDE 4.2 byłaby atrakcyjna :!:
- co do programowania procesorów Atmela to przygotowałem soft, który działa bez problemu pod wszystkimi Windowsami (także 2k i xp)
:arrow: Zapraszam chętnych na płytki SIO2IDE 4.X
marek_mikolajewski@wp.pl
Pozdrawiam,
Marek M
No to czesc problemu rozwiazana :)
A podzielisz sie publicznie tym softem?
A propos - Pecus, Twoje pomysly mi nie podzialaly :(
Poniewaz lutowalem prototyp SIO2IDE 1.7 na plytce uniwersalnej, wiec aby byc pewnym ze nie mam zwarc i pomylek wzialem 40nozkowa podstawke i w powietrzu zlutowalem najprostrzy interfejs, z obrazka http://www.hw.cz/constrc/isp_prog_dlpt/ … _dlpt.html
przy czym sygnaly podlaczylem pod odpowiednie nogi LPT - jak tego wymaga program avrprg.exe dolaczony do dokumentacji SIO2IDE, bo ten z powyzszej strony wywala mi bledy krytyczne. I zarowno pod XP z UserPort jak i pod czystym DOSem (z dyskietki Win98) wciaz mam komunikat ze procesor niepodlaczony lub zniszczony. Juz mi rece opadaja. Przeciez tego sie nie da spartolic! :/ Albo zdazylem juz zniszczyc procek... :(
Ide pograc w Mr Robot dla odprezenia... Moze cos wymysle.
nici...
w lublinie czesci kosztowaly by 73 zl a goscioo w dodatkoo
kce zerwac ze swojom pasjom (elektronikom) bo z tego nie da
sie wyzyc...
z programowaniem nie mialbym problemoo bo na uczelni na
ktoorej za duzo czasoo spedzam moge zaprogramowac wsio
co do programowania to kto to robi przy zdrowych zmyslach
spod windy ???
format a: /s/q jest konieczne !!!
no moze przy nowym willemie...
sorki za zrobienie nadzieji... ale skoro mistrz Marek M.
zapowiada nowom serie plytek - zaczynam szukac kasy, ale
jak znam zycie nie znajde.
raz jesio sorkie...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię SIO2IDE
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 67 zapytań