Na początek cześć wszystkim, mój pierwszy post tutaj, po kilkunastu latach przerwy udało mi się wrócić do Atari, od razu z hukiem, bo znalazłem sobie Falcona, chciałem do niego dokupić Cosmos Ex i tu pojawia się problem - nigdzie nie mogę znaleźć kabelka, który pozwoliłby mi podłączyć go z moim Falconem. Z tego co wyczytałem potrzebuję Hd50M -> SCSI 50 pin. Sam nie umiem zrobić takiego czegoś. Czy mógłbym liczyć na pomoc któregoś z forumowiczów ;)? Ewentualnie jakieś inne pomysły ? Kontaktowałem się z Jookiem , ale on takie kabelki chyba zrobi dopiero za co najmniej miesiąc, a ja chciałbym już działać na Falconie...
Druga opcja to hd50m -> db25 do zewnętrznej obudowy, ale tego też nie ma na Allegro , jest na amerykańskim ebayu, ale znowu problem z terminami :(
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.