Mam problem z 800xl. Wymieniłem komplet pamięci, wymieniłem kosc OS i ATARI BASIC. I nadal to samo. PO włączeniu kursor. Co może byc nie tak? :/
W załączniku to co się wyświetla po włączeniu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » 800xl problem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam problem z 800xl. Wymieniłem komplet pamięci, wymieniłem kosc OS i ATARI BASIC. I nadal to samo. PO włączeniu kursor. Co może byc nie tak? :/
W załączniku to co się wyświetla po włączeniu.
Co się dzieje po naciśnięciu RESET i czy po włączeniu słychać prrrrrrr..., czy po włączeniu z OPTION bez urządzeń zewnętrznych jest SELF TEST
@Bluki .Nie słychać prrr. OPTION nie działa, nie włącza SELF-TESTU.
@jer ma POKEY na stane, sprawdzę jak wrócę i dam znać.
@jer POKEY wymieniłem i wszystko działa, wielkie dzięki. Jestem ciekaw czy ten POKEY z ATARI 800xl będzie działał w stereo jako drugi układ?
miałem podobne zwiechy przy starcie - po akcji gmerania z ultravideo i stereo; u mnie problem tkwił w zasilaczu, na innym egzemplarzu działa.
acz u mnie chyba było prrrrrr...po włączeniu (ale na 100% nie pamiętam)
Na drugi Pokey w stereo powinien się nadać, bo nie używa przerwań (!IRQ pin 29 jest wolny).
offtopic mode
@jer: jedna z Twoich stron od jakiegoś czasu nie jest dostępna... chodzi o 8-bitów. Przywrócisz ją?
A może by przenieść jerowe strony do hostowania na Pigwę? Azbest może by nie miał nic przeciwko, skoro to raczej statyczne rzeczy? A i tak pewnie jest tam skopiowana ich zawartość?
Ale decyzja do jera i Azbesta należy.
Korzystałem z darmowego hostingu onetu. Pewnego dnia dostałem wiadomość, że moje konto mailowe jest zainfekowane i należy je skasować, co pociągnęło za sobą utratę strony 8bitów.
Założenie ponowne już nie jest możliwe. Mam całą zawartość zarchiwizowaną i mogę podesłać chętnym, to pa spakowaniu ok. 35MB.
Ta strona była bardzo rzadko aktualizowana, najbardziej przydatne są opisy wejść zasilania i wyjść video różnych starych komputerów.
@jer: jak najbardziej jestem zainteresowany spakowaną wersją strony. Podeślij proszę. Na pewno można to host-ować na pigwie? (Azbest, Voy pomożecie?)
Przeciez to jest na pigwie od 100 lat
http://ftp.pigwa.net/stuff/mirror/jsobola/schematy.htm
@mikey: dzięki! Nie wiedziałem. Pytanie czy to najnowsza wersja? (najbardziej aktualna)
Tego to juz nie wiem, ale sam Jerzy pisze ze nie aktualizowal zbyt czesto wiec chyba nie jest to jakies specjalnie odbiegajace od 'mediany' :)
Podepnę się do wątku - ten sam problem. Kursor jest i nic wiecej. Nie mogę wejść do selftestu. Kartridze działają. Gry z nich się odpalają. 800XL PAL. CA025926-001 pcb. Czy to Pokey? Niestety uklady sa przylutowane. Thnx.
Napisałem ci na AA, że to zwykle oznacza walniętego Pokeya.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » 800xl problem
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 61 zapytań