@yerzmyey: ...w jakiej postaci miałaby być taka nagroda?
Kolejne compo, tym razem jurorkami będą tylko obecne na party Panie:
Tradycyjnie uczestnicy udający się w kalesonach bezpośrednio z noclegowni na party-place otrzymają premię :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@yerzmyey: ...w jakiej postaci miałaby być taka nagroda?
Kolejne compo, tym razem jurorkami będą tylko obecne na party Panie:
Tradycyjnie uczestnicy udający się w kalesonach bezpośrednio z noclegowni na party-place otrzymają premię :)
Kochani, kolega Piter (znany trójmiejski entuzjasta wszelakiego sprzętu związanego z Atari) wyzywa Was na pojedynek ! A konkretnie... "łamaczy JagPadów" :)
Pomysł jest prosty jak nos Pinokia: Piter wyzywa na pojedynek każdego na Tempesta 2000 - dwa Jaguary obok siebie, zaczynacie jednocześnie. Jak ktoś Go pokona (do pierwszego pokonania) - Piter kupuje mu najnowszą grę na Jaguara:
A jak Piter pokona Ktosia?
@mono: to zależy jak wcześnie ten "ktoś" opuszcza SV, bo to może potrwać 2 doby zanim Piter odpuści ;) hehe.
pierwszeństwo w grze ma Gepard, wielki zwolennik i fan Jaguara :D
pierwszeństwo w grze ma Gepard, wielki zwolennik i fan Jaguara :D
ROTFL
Aż chciałbym te wiekopomną walkę zobaczyć :)
UWAGA! UWAGA!
W związku z nasilającymi się pytaniami oznajmiamy, że OSTATECZNY termin nadsyłania prac konkursowych to 12 listopada 2016, godzina 12:00 czasu CET (aktualnie obowiązującego w Polsce). Oczywiście zachęcamy jak najgoręcej aby prace nadsyłać jak najwcześniej - umożliwia to właściwe przygotowanie się do ich prezentacji, przetestowanie na sprzęcie konkursowym i właściwe zaplanowanie konkursów. Dziękujemy i życzymy powodzenia!
PS. Zegarek odliczający też został przywrócony :)
Nie wiem skąd ta panika. Jeśli praca spełnia regulamin i jest jakieś sensowne kompomaszin to wszystko musi "zadziałać", a testy - to dla atari 8 bit max 1-2h ;)
Panika to nastąpiła ze strony co poniektórych po sugestiach, że deadline jest na poniedziałek :) A co do "jeśli praca spełnia regulamin..." itd to pozwól, że nie będę starego tematu zaczynał od początku, bo pomysły konkursowiczów są nieograniczone, ale to już sam wiesz najlepiej ;)
:) - może faktycznie przed imprezą nie będę rozwijać tego tematu :D
Nie uaktualniałem ostatnio "Deklaracji" prac na compo, bo wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. Pewniaki odpadają, a pojawiają się nowe, super niespodzianki. Ale mogę co nieco zdradzić... W dość przewrotny sposób.
A więc tak. W kategorii INTR na małe Atari (256b i 16kb) małe Atari prowadzi zdecydowanie, później Atari ST (96 kb). W kategorii demo prowadzi obecnie Falcon, później (ex aequo) Atari XL/XE, Atari ST, VCS i Lynx. Najwięcej gier jest zapowiedzianych na małe Atari, później Atari ST.
Grey, czy znany jest układ compotów? Tzn co i w jakiej kolejności? (kategorie i platformy)
@mkm: nie, jeszcze nie :)
Mam prośbę - mógłby ktoś wziąć na SIlly Venture kartę CF Kingston-a z kwiatkiem? Chciałbym sprawdzić, czy IDEa go wykryje.
Wezmę. :)
te - zgrajmy się z miejscówką na partyplace i złóżmy te sprzęty gdzieś razem. Napijemy się przy okazji ;)
Jestem za. :)
Na party chyba nie będę trzeźwy ani przez chwilę, jak tak dalej pójdzie. :P
Można stworzyć małe stanowisko "Pin Ready" :D Jestem za, podepnę Ci się Pin pod głośniki, ponagrywałem na Atari parę fajnych sampelków :)
Nadchodzi! :) Adrien Dangha (France) będzie naszym specjalnym gościem otwierającym imprezę Silly Venture 2k16 w Mieście Aniołów ! Start o godz. 19:00 w piątek! Poczuj moc generatora dźwięku YM2149 komputera Atari ST !
Oprócz samego występu Adriena, będzie tutaj miało miejsce również oficjalne otwarcie imprezy, z prezentacją video, które stało się już tradycją eventów SV.
Uwaga: proszę pamiętać, że szatnia w klubie kosztuje 2 zł (normalnie 3 zł, ale mamy małą zniżkę). Szef klubu zaoferował nam również specjalną zniżkę na piwo - zamiast 9 zł każdy uczestnik SV będzie mógł je zamówić za 6 zł !
@Grzybson - spokojnie, też zabieram głośniki ;). Oooo - SimDreve'a zabrałem, będzie copy party! :D
Ja już czekam przed party place. :)
Czy Silly Venture jest imprezą zamkniętą ?
Jestem w Gdansku, i przy okazji chcialem zobaczyc jak taka impreza wyglada.
Co prawda nie oplacilem wejscia, ale wydawalo mi sie ze wejde i zaplace na miejscu.
Niestety dzisiaj o 9:45 drzwi byly juz zamkniete.
Czy Silly Venture jest imprezą zamkniętą ?
Jestem w Gdansku, i przy okazji chcialem zobaczyc jak taka impreza wyglada.
Co prawda nie oplacilem wejscia, ale wydawalo mi sie ze wejde i zaplace na miejscu.
O 9.45 w srodku buylo z 50 osób, a drzwi były otwarte. Może byłeś pod niewłaściwą szkołą?
Przyjechałem o podobnej porze i było otwarte - każdy mógł wejść a rejestracja rozpoczęła się po 15tej. Wcześniej nikt nie miał nawet identyfikatora.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 59 zapytań