Przepraszam rozpędziłem się :) Oczywiście chodzi o 8-bitowe :)
W każdym razie używanie DMA wykracza poza możliwości czystego YM - pytam czy jest to dozwolone na tym party, czy ma być zachowany puryzm :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przepraszam rozpędziłem się :) Oczywiście chodzi o 8-bitowe :)
W każdym razie używanie DMA wykracza poza możliwości czystego YM - pytam czy jest to dozwolone na tym party, czy ma być zachowany puryzm :)
Przeczytaj jeszcze raz compo machine specs.
Ech, no dobra nie było pytania :) Ja wiem że da compo machine DA RADĘ. Pytam o czysto formalną regułę konkursu. Obrazowy przykład: 4-kanałowy moduł też ta compo machine odtworzy i to dostarczony w regulaminowy sposób (jako PRG). Ale w tej kategorii raczej nie wolno. Czy teraz pytanie jest jasne? :)
Ok, przejrzę prace z poprzednich lat i zobaczę, jaki jest obyczaj :)
@wieczór: nie do końca rozumiem Twoje pytanie :D
Zaktualizowano dział "Zapowiedzi" prac na compo na stronie SV2k16.
Przy okazji - PILNIE poszukiwany grafik chcący wspomóc bardzo dobre demo na Atari ST ! (320x200, 16 kolorów - paleta 512). Kontakt na greymsb@poczta.fm lub atari@sillyventure.eu (w temacie maila proszę wpisać GRAFIKA).
Hrw: ja pewnie
Do Silly Venture 2k16 pozostał już nieco ponad miesiąc, dlatego najwyższy czas zaprezentować chociaż "roboczy" harmonogram imprezy :) Od razu zastrzegam, iż zmianom mogą ulec godziny poszczególnych wydarzeń (dotyczy zwłaszcza paneli dyskusyjnych oraz miejsca ich przeprowadzenia). Przydałby się 1 dzień więcej, ale co zrobić.
SV2k16 odbywać się będzie w:
1. Szkoły Ekonomiczno-Handlowe im. Macierzy Szkolnej w Gdańsku, ul. Seredyńskiego 1A
2. Klub "Miasto Aniołów", ul. Chmielna 26
3. ECS - Sala Audytoryjna/Kinowa, Plac Solidarności 1
Wszystko w zasięgu "stóp" :)
CZWARTEK - 10 listopad (godziny wieczorne - spotkanie organizacyjne)
PIĄTEK- 11 listopad
godz. 07:00 - oficjalne otwarcie bram (szkoła)
godz. 11:00 - pierwsza część paneli dyskusyjnych (szkoła), w tym:
11:00-11:30 - Cross Development przy użyciu WUDSN IDE (prowadzi JAC!)
11:30-12:00 - wszystko co chcielibyście wiedzieć o życiu w domu wariatów, ale baliście się zapytać (prowadzi nieujawniony Silly Talker)
12:30-13:00 - format MPP (prowadzi Zerkman/Sector One)
13:00-13:30 - kompilator K65 - nowy język dla procesorów rodziny 65xx (prowadzi KK)
godz. 16:00 - oficjalne powitanie wszystkich gości + poczęstunek, w tym "Silly Energy Drinks" w puszkach z logo Atari oraz SV2k16 (szkoła)
godz. 18:00 - devil's show (18+) + koncert (klub)
godz. 20:30 - "Silly Venture Atari Star Award" - wyróżnienie dla osób zasłużonych dla środowiska Atari (szkoła)
godz. 21:30 - Crazy compo (Whip! Pong)
SOBOTA - 12 listopad
godz. 10:00 - pobudka z Red Bull'em (szkoła)
godz. 10:30 - drugie crazy compo
godz. 11:30 - druga część paneli dyskusyjnych (ECS), w tym:
11:30-12:00 - premiera gry Laura, prezentacja przedstawiająca powstawanie gry (prowadzi Larek & Wieczór)
12:00-12:30 - Atari 2600 VST - plugin VST do tworzenia muzyki dla Atari 2600 (prowadzi KK)
12:30-13:00 - programowanie Atari VCS 2600 (prowadzi JAC!)
13:00-13:30 - opowieści ze sceny Atari 8-bit - budowa timeline'u (prowadzą Pirx i Frankenstein)
13:30-14:00 - jak umiejętności nabyte przy programowaniu dem dla Atari 8-bit mogą pomóc w budowie enginów handlowych o niskiej latencji. Czy kodowanie przy użyciu instrukcji AVX na Core i7 jest podobne do 6502?
(prowadzi były Wiceprezes Goldman Sachs, Dyrektor wykonawczy JP Morgan i demo coder.)
14:00-15:00 - godzinna prezentacja na sali kinowej najlepszych produkcji z SV2k - SV2k14 (wszystkie platformy Atari)
godz. 16:00 - start compo (szkoła)
NIEDZIELA - 13 listopad
godz. 09:00 - ogłoszenie wyników, rozdanie nagród. Wśród osób obecnych na sali zostali rozlosowany przynajmniej 1 bilet (wartości 100 zł) na koncert Gwiazdy sceny muzyki elektronicznej - Marka Bilińskiego, który odbędzie się właśnie w ostatni dzień SV2k16 - 13-go listopada (niedziela) o godz. 18:00 w budynku gdańskiego NOT na ul. Rajskiej 6. Więcej info na stronie http://powrotzprzyszlosci.pl/
UWAGA: Podczas odbywających się konkursów drzwi party-place będą zamknięte.
UWAGA: Podczas odbywających się konkursów drzwi party-place będą zamknięte.
... Bez sensu! Czyli przez 6 godzin od biedy nie będzie można było wyjść / zapalić / wejść??
Postaw miśka na wejściu, który będzie wpuszczał wyłącznie z identami i problemu nie będzie, albo będziemy palić W TOALECIE jak uczniowie! ;) hahahahh
... minęły 24 godziny od zadanego pytania (jak i poprzedniego) czuję, że jestem IGNOROWANY ;)
To ja wyjaśnię, bo też zadałem to pytanie :) Będą zamknięte drzwi GŁÓWNE do budynku, natomiast bez problemu można wyjść na boisko, odetchnąć świeżym powietrzem :)
@pin: w kwestii palenia to dokładnie to co napisał Wieczór :) co do poprzedniego wątku - takie pytania powinny pojawiać się w prywatnej korespondencji. jakiś czas temu pisałem do Ciebie na GG, ale nie odpowiadałeś.
Niestety Pinokio nie używa już gg. :-/
A mnie też by się to przydało.
Ah joooooo.....
Grey - no to przenieśmy dyskusję na mail, gg nie używam chyba od 10 lat, mam też telefon którego numer masz ;)
pin (at) atari.pl
Jeśli chodzi o rozgłośnie radiowe to wzorem lat ubiegłych stacja ESKA ponownie objęła patronatem nasze wydarzenie.
5-go października o godz. 12:00 po raz pierwszy została wyemitowana zapowiedź Silly Venture na antenie tej rozgłośni - najczęściej słychać ją w południe podczas głównych wydarzeń.
Link do materiału: http://www.sillyventure.eu/images/downl … adcast.mp3
Jeszcze w tym tygodniu dostanę odpowiedź odnośnie patronatu ze strony stacji telewizyjnej. Niestety nadająca w sieci kablowej POMORSKA TV już nie istnieje.
"One picture is worth a thousand words..."
... niech połowa z nich zamówi na obiad fasolkę, to będzie większe BOOM, zaręczam :D
Aleeee.... o cccco chodziiii? No cóż, jednym z Crazy compotów będzie Pyjama Compo. Posiadasz najśmieszniejszej lub najfajniejszej piżamy otrzyma nagrodę :) Osoby które wybiorą się w takowej z hotelu na party place otrzymają dodatkowo setkę wódki na rozgrzewkę :) (z uwagi na panującą aurę). W konkursie mogą brać udział Panie i Panowie.
Hehe zaje#$sty pomysł :)
Jest już pozytywny odzew co do Pyjama Compo :) Oto jedna z wypowiedzi koleżanki Kya pod tym samym wątkiem na FB:
"dosko, mam hotel blisko i piżamę wyjebistą.
Zapraszamy do udziału kolejnych chętnych!
p.s. Niewykluczone że będzie również konkurs na najbardziej odjechane kalesony.
Grey:
> No cóż, jednym z Crazy compotów będzie Pyjama Compo.
---------------------------
To zależy. Gdyby np. nagrodą miała być pani z w/w JPG-a, to - hu nołz.
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 59 zapytań