Panowie, coś tam potrafię zagrać. Mam CASIO CTK-550 swego czasu prezent dla syna.
Ale to mi już nie wystarcza, bo np. ma 100 podkładów rytmicznych z tego jakieś 10 nadaje się do wykorzystania, reszta to chłam, z instrumentami podobnie, używam 3-4, reszta nie do zniesienia
Mam zamiar kupić coś innego, i teraz.....
1.w rozsądnej cenie
2.żeby było dużo nazwijmy to koncertowych podkładów. Jak najmniej rytmów hip-hopowych, rapowych etc i
podobnego badziewia, po prostu, by dało się zagrać np Blu tango z ładnym podkładem, i dużo tego
3.wirtuozem nie jestem i nie będę więc różne efekty specjalne na dwie ręce i dwie nogi hm...
niepotrzebne
4.instrumenty o dość rzeczywistym brzmieniu a nie piski i dźwięki na częstotliwościach powyżej 6kH
5.dosyć stabilna klawiatura. Tą która jest w Casio kilkanaście razy już naprawiałem. Te gumowe"cycki"
popękały. Nie musi wytrzymać 100 lat, ale awaria po roku użytkowania... beeee
6.nie będę robił żadnych sprzężeń PCet-Keyboard (Midi etc..)
7.minęła mi 60-siątka, mimo wszystko pograło by się dla przyjemności
8.używany sprzęt odpada
9.mile widziane linki np do You tube by posłuchać jak gra proponowany model lub demonstracja możliwości
10 :)
To tyle co przychodzi mi do głowy
Wiem, po takie coś leci się w kosmos, może jednak ktoś coś doradzi i poradzi.
Na You Tube posłuchałem niektórych modeli, jakoś nie mogę się zdecydować.
W sklepie muzycznym jest tego zatrzęsienie, niektóre mi się podobają, ale nie ma to jak zasięgnąć rady ludzików którzy mają DOŚWIADCZENIE i wiedzą co i jak i na tym się znają
Więc jak? Pomożecie?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.