Witam.
Wpadła w moje ręce kolejna nie działająca stacja LDW (aukcja allegro typu: stacja kompletna ale sprzęt nie sprawdzony z powodu braku komputera).
Stacja po włączeniu zachowuje się normalnie: najpierw ustawia się na 00, potem na 39.
Problem polega na tym, że po uruchomieniu komputera stacja powinna przejść ponownie na 00 i zacząć ładować DOS'a z dyskietki, natomiat zamiast tego na sekundę zapala się dioda "BUSY" a głowica stoi w miejscu - 39. Silnik obracający dyskietką wydaje pracować się normalnie - porównałem rozruch z inną stacją LDW. Kabel, dyskietka, komputer były także sprawdzone z inną stacją więc te elementy ok.
Sprawdziłem stabilizatory - nie są pęknięte i dają właściwe napięcie. Prowadnice przesmarowane.
Na kompie READY, brak komunikatu błędu na wyświetlaczu stacji.
Ma ktoś jakiś pomysł co szwankuje ?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.