Pinokio na prezydenta
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Bałagan » Pinokio na prezydenta
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pinokio na prezydenta
Popieram, bo teraz to same buraki i jeden ogórek :D
Ale pinokia nie ma, to na kukiza głosuje.
Q: Dlaczego wszyscy w internecie głosują na Kukiza?
...
A: Bo wchodząc na stronę wszyscy zaakceptowali jego politykę.
xD
Popieram, bo teraz to same buraki i jeden ogórek :D
Chyba raczej mizeria :P
A pamiętacie jak się robiło sałatkę z buraków?
Nieee - na posiedzenie samoobrony.
... niestety nie udało mi się wejść przez drzwi na debatę. Nos mi nie przeszedł .... ;)
Hahahahahah
Występując w filmie "Wtorek", Kukiz i Mikke pewnie nie spodziewali się że będą kontrkandydatami w wyborach prezydenckich :)
https://www.youtube.com/watch?v=xhwgsgmpjoI
A film polecam jak ktoś nie widział.
"Panie Bronisławie mam 42 lata. Pracuję i dobrze zarabiam - na rękę dostaję 1125 złotych miesięcznie. Jest mi dobrze. Umowę mam na 3 miesiące , ale szef powiedział , że mi ją przedłuży jak będę pracował po 12 godzin dziennie. Nawet trochę pieniędzy odłożę , bo odżywiam się mirabelkami i szczawiem jak doradzał pan Niesiołowski ( najtaniej mi wychodzi). Odkładam kasę bo chcę sobie kupić taki zegarek jaki ma pana kolega partyjny Nowak. Trochę choruję , ale nie wiem co mi jest bo zarejestrowano mnie do specjalisty na 2025 rok. Wtedy się dowiem. Nie przejmuję się swoją chorobą , bo przecież pana przyjaciel Tusk powiedział, że będę pracował do 67 lat. Czytam codziennie "Gazetę Wyborczą" i oglądam TVN i stąd wiem , że żyję na zielonej wyspie i jest mi tu najlepiej i nie muszę wyjeżdżać za granicę. Popieram PO, bo przeczytałem w GW , że jak przyjdzie PiS to sytuacja moja będzie o wiele gorsza."
Piękne.
Odcinek z powieści w codziennej gazecie czy tez znalezione w sieci ?
A czy to ma jakieś znaczenie? Ale skoro pytasz, to odpowiadam: znalezione w sieci.
A czy to ma jakieś znaczenie? Ale skoro pytasz, to odpowiadam: znalezione w sieci.
Nie, nie ma...taka gra słów .... pewno jeszcze pisze do p. Bronisława z jednego z 3 mln mieszkań bo to dopełnia jego nieszczęście.
nie popełniać 2 raz tego samego błędu i nie głosować na TEGO, o którym wypada mówić tylko dobrze pod groźbą wykluczenia społecznego
Nie od rzeczy jest zwrócić uwagę na różnicę pomiędzy słowami a faktami. To dotyczy nie tylko tego, co partie mówią o sobie, ale też tego, co mówi się o nich w tzw. mediach. Bardzo duża liczba wyborców tego (najwyraźniej) nie umie i daje sobie na tej zasadzie wmawiać, że czarne jest białe.
Mamy też czasami do czynienia z manipulacjami polegającymi na użyciu dwuznaczności wyrazów. Np. "liberalny" ma dwa sprzeczne znaczenia, jedno to "wolnościowy", drugie - "lewicowy". Partia deklaratywnie liberalna może więc spokojnie podnosić podatki i wydawać je na mnożenie biurokracji.
Pasuje tu jak ulał pewien obrazek, który dotyczył realizacji projektów informatycznych: http://analizasystemowa.blog.com/files/ … 5%82u3.png . To jest wersja rozszerzona :).
"gdyby wybory mogły cokolwiek zmienić - dawno zostałyby zakazane"
taki cytat ;)
pozdrawiam
Albo przekonano by potencjalnych wyborców, że wybory nie mogą niczego zmienić.
Chyba najdłuższe nosy to mają szefowie ośrodków badania opinii publicznej :) ... tym milsza niespodzianka.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Pinokio na prezydenta
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 62 zapytań