było, patrz post #7
Moje www
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Bałagan » Na jakie urządzenie można zrobić demo?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
było, patrz post #7
http://www.wroclaw.pl/swiateczny-projek … -wroclawiu
I tak ogólnie "Projekt P.I.W.O."
mało oryginalne, gdzieś chyba w gdańsku jacyś goście sprowokowali do pojawienia się na akademiku "palca", za co wylecieli...
Nie, dokładnie to napisali **j jak rektor obniżył stypendia czy też inne dofinansowanie. Nikt nie poniósł żadnych konsekwencji.
Można mieć pewne wątpliwości, ale autor wyraźnie napisał, że to DEMO - wyświetla cyfry :D
https://www.youtube.com/watch?v=ZxV7xbqZOcM
EDIT: W sumie scroller...
To w Gdańsku to był jedynie prototyp, statyczny napis o treści wspomnianej przez Adama (z błędem, bo było tylko 12 x 10 "pikseli" ;) ), brałem w tym poniekąd udział. A chodziło o to, że ktoś wyrzucał przez okno jakieś drzwi i łóżka, a ponieważ winnych nie szło znaleźć, to rektor miał zamiar zastosować odpowiedzialność zbiorową dla całej zachodniej strony DS2, co ostatecznie nie doszło do skutku :) Akcja miała miejsce w latach 90 i nie było żadnego sterowania, jedynie plan kto ma zgasić a kto włączyć światło - pojawił się co prawda pomysł na przyszłość, aby zainstalować sterowanie i wykorzystać akademikową sieć, ale tylko jako koncepcja :)
Tak tylko dodam, że wg 'historyków internetu' ;) pierwsze sterowane blinkenlights zrobilo CCC w Niemczech. w 2001.
http://blinkenlights.net/blinkenlights
Taa, linuxy, linuxy... a jak ktos ma shella pod debianem to może wpisać komendę SL
Tylko nie wiem, czy to była jakaś standardowa paczka, bo miałem to pod jakimś starociem na woodym. A na nowych już nie działa.
Edit: qwa, zapomniałem, że upper/lower case ma pod linem znaczenie, a więc... sl
Taa, linuxy, linuxy... a jak ktos ma shella pod debianem to może wpisać komendę SL
To jest paczka "sl" z repozytorium "main". Na SL też działa, bo jest symlink.
A co do woody'ego, to to było NAPRAWDĘ dawno :>
Dekadę z hakiem chyba temu. Już 2015 :)
Co do tego dema, które jest skryptem w ksh (dość dziwny wybór):
- po tym, jak zobaczyłem Snake'a w Bashu, nie powala
- gdzie tu jest kolor? Od ponad 20 lat większość emulatorów terminala jest zgodna z XTerm i posiada możliwość wyświetlania min. 256 kolorów (a niektóre nawet truecolor). Pomijając to, że dostępne są biblioteki takie jak libcaca
- demko jest dosyć mało wydajne jak dla mnie, nawet na wiekowym sprzęcie, dosyć pokazowe demo bb czy aafire "robiło dobrze" w "30fps" (a właściwie, 115200bps… :>), można było użyć biblioteki aalib która by znacznie pomogła, zamiast wyważać otwarte drzwi
- niemniej jednak, nie chcę nawciskać autorom, bo każdy przejaw demosceny doceniam, jednak to było… takie se
- polecam zobaczyć: pipes.sh, lolcat, cacafire, bb, aafire, cacademo, ponysay/cowsay/tewisay, toilet
No cóż, wątek jest o dziwnych platformach...
Co do reszty:
1. Jak sam zauważyłeś całość jest skryptem (w 100%), więc porównuj to z innymi skryptami.
2. Kolorów brak, bo one nie są przenośne. Sam skrypt (z różną szybkością) działa pod unixoidami (linuxy, solarisy) oraz pod Windowsem (cygwin, uwin).
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Na jakie urządzenie można zrobić demo?
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 61 zapytań