Siemanko,
wiem, że ten temat był wałkowany wielokrotnie ale oferta się zmienia. Czy ma ktoś styczność z dostępnymi obecnie konwerterami SVIDEO->VGA?
Czy te tanioszki z Allegro zagadają z maluchem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Współpraca z obecnymi konwerterami na VGA
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemanko,
wiem, że ten temat był wałkowany wielokrotnie ale oferta się zmienia. Czy ma ktoś styczność z dostępnymi obecnie konwerterami SVIDEO->VGA?
Czy te tanioszki z Allegro zagadają z maluchem?
tanie jest dobre mieso dla psa.
ihmo best to duet : VBXE + scart w monitorze
Zerknij do tego wątku. Konwertery Grandteca są świetne, ale niestety nie są już produkowane (tzn. modele wspomniane w wątku) i dorwanie ich graniczy z cudem.
ihmo best to duet : VBXE + scart w monitorze
TAK x 10000 !!!
A i to nie jest pewne...
Mam monitor z wejściem rgb ale nie mam go żywcem gdzie postawić (czyli tak, jakbym go nie miał). Zależy mi na podpięciu atarki do LCD. I jak widać, nie bez powodu pytam o te konwertery bo stare i sprawdzone są niedostępne :(
Ja mam RGB z VBXE na LCD i jestem krolem skrotowcow.
Nie dorównujesz Lesliemu :)
http://youtu.be/3iInL9XbE_M?t=2m30s
Jest taki wątek na elektrodzie gdzie remzibi katuje LCD sterownik od chinczyków z wejściami Composite, HDMI, VGA oraz tunerem TV - niestety bez S-Video..
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2859840.html
Ja ściągnąłem wersję TSUMV29 kontrolera i mam zamiar zaeksperymentować czy przez composite pociągnie Atarkę. Jeśli tak no to będzie OK. Wersje kontrolerów z S-Video są już albo niedostępne albo drogie. Będę miał czas po skończeniu innych projektów to zawalczę z jakąś matrycą i sprawdzę Atari, AtariST, Commodore oraz Amigę po CVBS. Ale to trochę potrwa. Niemniej sprzęt jest naprawdę tani i jeśli będzie działać z Atari no to będziemy w domu :) Można będzie samemu sobie złożyć uniwersalny monitor prawie do wszystkiego...
remzibi pociągnął Spectrum przez TV i całkiem zacnie to mu zadziałało...
Pozdrawiam
Jak chcesz to Ci mogę taki chiński konwerter S-Video->VGA wysłać dosłownie po kosztach listu poleconego.
Kupiłem kiedyś z desperacji, używany (widać pierwotnemu nabywcy nie siadł) i nie było to takie znowu najgorsze.
Bardziej niż niedomagania przy scrollerach, wkurzało mnie idiotyczne ustawienie gniazd w samym urządzeniu (wejście i wyjście na tą samą stronę a zasilanie na jeszcze inną) i niewygodne Menu.
Model taki:
Masz to to jeszcze, mam atarke do starego kineskopa podlaczona, zajmuje mi to duzo miejsca a jeden monitor lcd mi stoi nie uzywany ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Współpraca z obecnymi konwerterami na VGA
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 57 zapytań