1 Ostatnio edytowany przez Ins3rt (2014-12-29 17:37:41)

Mam do sprzedania stację dyskietek California access ca-2001. Sporo dyskietek część działa część nie, a nie które dopiero za któryś tam razem zadziałają. Oryginalna dyskietka Dos XL Ver. 2.35 z folią. Kabel SIO-SIO, oryginalny zasilacz sprawny i pudełko :). I tu prośba do Was czy możecie wycenić mi ten zestaw? Ktoś chętny? ;)
Zdjęcia: https://drive.google.com/folderview?id= … sp=sharing

Cena: min. 300zł

2

A ''kumpel'' będzie podbijać co jakiś czas cenę na allegro czy nie ??

http://atarionline.pl/forum/comments.ph … =1#Item_18

Who loves kids? Charlie Waffles!! Damn right...

3

@bartek030

Oczywiście że tak!...

4

Masz 2 godziny na wpisanie ceny, inaczej wątek leci. Słyszeliśmy wcześniej, że chcesz sprzedać za 500, ew. wystawić na Allegro z podbijaniem ceny przez kolegów.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Napisałem w pierwszym poście z prośbą do Was o wycenienie.

6

A my napisaliśmy w regulaminie, że tego nie wolno.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

7 Ostatnio edytowany przez qbahusak (2014-12-30 01:43:37)

Tutaj daję głowę, że nie sprzedasz. Podobnie na atarionline. podobnie na innych forach.

Chodzi o to, że jeśli tak frywolnie przyznajesz się do tego, że "drobne przekrętki" nie są Ci obce (podbijanie przez kolegę jest niezgodne z regulaminem allegro, etyką, dobrym wychowaniem etc, dlatego nazywam to "drobnym przekrętkiem") to nie wiadomo, co tak naprawdę osoba kupująca dostanie w pudełku. Może stację, a może co innego, a może zasilacz jest popękany i dynks w środku odpada, ale jest skręcony na drucik, albo to albo tamto.
A może popękane są z tyłu złącza SIO i w ogóle stacja jest warta najwyżej 100...

Jeśli w ogóle ktoś od Ciebie tę stację kupi, to będzie to RYZYKANT. Bo nie sądzę, żebyś myślał, że to będzie ktoś, powiedzmy, niezbyt rozgarnięty. Jest jeszcze kilka forów, na których możesz zapytać, ale czytają je właściwie ci sami ludzie, liczyłbym na samych rozgarniętych (co prawda jest jeden człowiek, który mógłby od Ciebie tę stację kupić w cenie 300, ale myślę, że jednak nie kupi).

Podobnie będzie z a1139r0, przeglądają je właściwie ci sami ludzie.

Takie jest moje zdanie.

8

Ins3rt, gdzie tę stację można obejrzeć i sprawdzić? Bo w profilu nie uzupełniłeś skąd jesteś.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

9

@qbahusak
Czy mam nagrać specjalnie dla Ciebie film z działania stacji?

@uicr0Bee
Mieszkam w Okszowie nie daleko Chełma. Lubelskie.

10

Ins3rt napisał/a:

@qbahusak
Czy mam nagrać specjalnie dla Ciebie film z działania stacji?

Nie, dziękuję. Natomiast jeśli już, to dobrze byłoby zrobić zdjęcia newralgicznych punktów (jarzmo, dopychacz, zamocowanie tylnych złącz sio, stan zasilacza, wtyczka) i w ogóle stan ogólny ogółem.

Wówczas masz większe szanse.