-> pancio.net - ładne rzeczy Pan wyhaczasz :D
http://atari.myftp.org Atari - Power without price and necessary elements with some sh*t onboard
https://reversing.pl SSL enabled site
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
-> pancio.net - ładne rzeczy Pan wyhaczasz :D
68060?
muszę się przyznać że w tym tygodniu zdradziłem Atari no i nabyłem C64 w wersji Chlebak (ze starym SID 6581) plus stacja 1541
na swoje usprawiedliwienie mam że jest to jedyny nieatarowy sprzęt
68060?
Nie. To karty graficzne Matrix na MegaBus.
ładne cacka
ta po lewej ma dodatkowy RAMDAC?
To tylko rozszerzenie pamięci. Więcej kolorów, wyższa rozdziałka itp. Pytanie zasadnicze czy kata działa ? :)
To karty graficzne Matrix na MegaBus.
artik, gdybyś kiedyś chciał się jednej pozbyć, to moja Mega 4 czeka :)
mam i ja... :-)
a do tego był taki dziwny kabelek... ktoś coś?
Logo General Electric na kabelku zastanawia. Może jakieś urządzenia pomiarowe? Jakaś automatyka sterująca?
Próbowałem rozkręcić obie wtyczki ale wydają się dodatkowe sklejone...
a do tego był taki dziwny kabelek... ktoś coś?
Hmmm... https://atariage.com/forums/topic/27037 … nt=3855451 ? Fajnie by było to cudo zdobyć... I instrukcja.
Posiadam taki magnetofon, z instrukcją i... osoby o słabych nerwach proszone są o zajęcie pozycji siedzącej :-) ... oryginalnym pudełkiem! Niestety kupiłem tylko z kablem do C64, a do Atari mi brakuje. Taki kabel chętnie przyjmę / zamienię za coś...
Pancio, a przy okazji, 20.03 odpisałem mailem na Twoją PM w sprawie mSATA. Dostałeś?
Dzięki koledze Javalonde, stałem się posiadaczem takich ładnych zabawek:
Dzięki jeszcze raz :)
Posiadam taki magnetofon, z instrukcją i... osoby o słabych nerwach proszone są o zajęcie pozycji siedzącej :-) ... oryginalnym pudełkiem! Niestety kupiłem tylko z kablem do C64, a do Atari mi brakuje. Taki kabel chętnie przyjmę / zamienię za coś...
Pancio, a przy okazji, 20.03 odpisałem mailem na Twoją PM w sprawie mSATA. Dostałeś?
A może chciałbyś się magnetofonu pozbyć? :-) A jeśli nie to kabelek mogę póki co pożyczyć na testy - czy ty wiesz czy to jest tylko pasywne czy jakaś elektronika jest w środku? próbowałem to rozebrać ale coś mi się zdaje, że tylko destrukcyjnie się da...
Tak, dostałem... ale gdzieś mi to umknęło w ferworze pracy.. odszukam i się ustosunkuję...
odszukam i się ustosunkuję...
No nie, znowu "seksualny" stosunek do wątku :D
Wiesz, to ta miłość do Atari. :)
może chciałbyś się magnetofonu pozbyć?
Może kiedyś. A może teraz chciałbyś oddać ten kabel do atari jako część rozliczenia za mSata? Pomyśl i daj znak już na priv.
wiesz czy to jest tylko pasywne czy jakaś elektronika jest w środku?
Posiadanego kabla do C= nie rozbierałem, ale myślę że elektronika to pewnie jest w tej puszce między magnetofonem GE a komputerem:
-- edit-- a może to tylko zasilacz?
Dzięki koledze Javalonde, stałem się posiadaczem takich ładnych zabawek:
Dzięki jeszcze raz :)
...ale , że jak, co skąd za ile.. i dlaczemu znów nie ja... i znów się usmarczyłem :(
Pochwalę się, ostatnio uzupełniłem swoją kolekcje o Atari 800 XL. Oczywiście dla nikogo nie jest to nic nowego, jednak ja osobiście nigdy owego nie miałem. W epoce miałem Atari 800XE, a 800 XL widywałem z daleka na giełdzie. Nawet nigdy nie trzymałem go w ręku.
Okazuje się, że Atari 800XL jest PIĘKNE, no ten design jest rewelacyjny. Muszę teraz upolować 1050, ale tak aby Żona się nie dowiedziała...
No piękne, nie mogę się nacieszyć.
Okazuje się, że Atari 800XL jest PIĘKNE, no ten design jest rewelacyjny. Muszę teraz upolować 1050, ale tak aby Żona się nie dowiedziała...
prawda, XL są eleganckie.
też muszę 1050 upolować
Za młodu, gdy miałem 800XL, uważałem wręcz na odwrót, że XE są piękne i zazdrościłem troszkę koledze co ma 65XE ;) Klawisze w 800XL wydawały mi się takie szorstkie w porównaniu do tych z XE ;) Teraz byłoby mi to obojętne ;)
też muszę 1050 upolować
Galtron ma dwie. Tylko trzeba cenę przełknąć.
pancio.net napisał/a:może chciałbyś się magnetofonu pozbyć?
Może kiedyś. A może teraz chciałbyś oddać ten kabel do atari jako część rozliczenia za mSata? Pomyśl i daj znak już na priv.
pancio.net napisał/a:wiesz czy to jest tylko pasywne czy jakaś elektronika jest w środku?
Posiadanego kabla do C= nie rozbierałem, ale myślę że elektronika to pewnie jest w tej puszce między magnetofonem GE a komputerem:
-- edit-- a może to tylko zasilacz?
We wskazanym przeze mnie wątku na atariage pojawił się pinout, więc ten, teges... Może Adam sprawdzisz z Atari?
https://atariage.com/forums/topic/27037 … nt=5064002
Dzięki za cynk o pinout-cie.
Aktualnie ja sam nie mam mocy przerobowych, ale i ten egzemplarz jest umówiony do wysłania do Mistrza w kolejnej (chyba już ostatniej transzy), więc sekcję i raport przeprowadzi ktoś dużo bardziej kompetentny. Czas oczekiwania jest bezpłatny ;)
Tymczasem, pancio, czy nie chciałbyś odsprzedać albo przynajmniej wypożyczyć ten kabel do Atari?
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 55 zapytań