Gratuluję :) A 800xe w jakim stanie? Ładne?
Właściwie nie jest to zły stan. Brudne, widocznie leżało w jakiejś piwnicy , na szczęście suchej bo nie widać rdzy : )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gratuluję :) A 800xe w jakim stanie? Ładne?
Właściwie nie jest to zły stan. Brudne, widocznie leżało w jakiejś piwnicy , na szczęście suchej bo nie widać rdzy : )
To jeszcze pochwal się za ile win się zamieniłeś ;)
To jeszcze pochwal się za ile win się zamieniłeś ;)
Kilka "winiaczy" będzie, jako że nie zwykłem jakoś zaniżać bardzo wartości. Jak to mawiał znajomy, "filolety" czasem coś fajnego przynoszą :))
Całość wyszła niecałe 200 zł z tym że w tej cenie kilka innych cennych dla mnie znalezisk .
Po umyciu będzie pełna kultura.
BTW. Już dawno nie miałem takiego ciekawego trafienia. Przyznam, że nawet w sobotę śniło mi się, że kupiłem jakieś zwykłe atari 800xl, a w paczce przyszło jakieś prototypowe 800XL, ale francuskie, w ogóle nieznane. Dziwnie wyglądające, w obłej nieco obudowie z jakimś ekstra custom chipem (na A - Alice, AAAST czy coś tam w tym stylu, nie pamiętam...), klawiatura i ramka była w nim jasno szara, a obudowa brązowa - odwrotnie niż zwykle.
Narysuj projekt póki pamiętasz, w dobie druku 3d tylko kolory mogą być problemem :)
...no myśmy ponoć właśnie kupili to, do projektu.
Ale jeszcze nie przyszło. A czekam, bo na chacie będę miał przez jakiś czas, do przetestowania.
Heh, czaiłem się na to na znanym portalu i dobrze że zapomniałem bo było by moje :)
...no myśmy ponoć właśnie kupili to, do projektu.
Ale jeszcze nie przyszło. A czekam, bo na chacie będę miał przez jakiś czas, do przetestowania.
Muszę się pochwalić bo sam nie wierzę. Nie szukałem , nigdy nawet nie myślałem o zakupie a tu dziś do sklepu wpada "złomiarz" i przytachał 800XE , XC 12 i takie cudo :) Nie wiem czy działa, dorobię jutro jakiś zasilacz i sprawdzę.
ładne cacka
Ja dostałem dokładniejsze fotki tej 1200ki i zrezygnowałem, za drogo, a pytanie jak przyjdzie - co to za wytarcia na klawiszach - tylko folia ochronna starta ? 810ka ma trafo na 9V tak z 600mA min.
A nie wiem, klej jakiś rozlany to jest? Hm.
W międzyczasie - zapytanie odnośnie zasilacza do tego 1200XL:
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 61#p220261
Pomoooooocyyyyyyyyy!!!!!!!!!
Jak się chwalimy to i ja coś dorzucę :) http://tiny.pl/g9cq7
od Jer-a :)
Piękna maszynka!
Jak się chwalimy to i ja coś dorzucę :) http://tiny.pl/g9cq7
tylko pozazdrościć
swoją drogą, ciekawe czemu nie ma loga.
Cartridge Keystone Kapers, Activision :) po ładnych paru latach polowania.
Cartridge Zone Ranger, Activision :D po ładnych paru latach polowania.
http://i.imgur.com/RFmR8jv.jpg -> takie tam, ze wczoraj.
Takie "Optimusy" walają mi się w piwnicyskarbcu ... i oryginalna książka do tego :)
Takie "Optimusy" walają mi się w
piwnicyskarbcu ... i oryginalna książka do tego :)
Mam jeszzce Windows 3.1, na 3.5", ale jedna dyskietka jest uszkodzona :(
Też mam ... i książkę ...
A mnie się udało kupić Atari 1040STe DE z oryginalną myszką, stacja sprawna. Jest to pierwsze moje 16 bit Atari. Plomba zerwana było rozkręcane ale ekrany nie były otwierane, nie ma korozji, najważniejsze że działa stabilnie. Szybko rozbudowałem do 4MB. Obudowa jest troszkę zniszczona, są niewielkie wgniecenia i otarcia.
Teraz muszę się nauczyć je obsługiwać ;)
hitlerowska wersja DE się nie liczy, żadna zdobycz ;-)
Wszystkie Amigi mam albo UK albo US, choć jeden komputer mogę mieć w kolorach Wermachtu ?!?!?!
P.S. Poluję na Atari 520ST krótki, UK lub US wraz z kompletnym osprzętem (stacja, zasilacze).
A mnie się udało kupić Atari 1040STe DE z oryginalną myszką, stacja sprawna. Jest to pierwsze moje 16 bit Atari. Plomba zerwana było rozkręcane ale ekrany nie były otwierane, nie ma korozji, najważniejsze że działa stabilnie. Szybko rozbudowałem do 4MB. Obudowa jest troszkę zniszczona, są niewielkie wgniecenia i otarcia.
Teraz muszę się nauczyć je obsługiwać ;)
Dla mnie essesmanskie ST sie tylko liczy. Takie pamietam z dziecinstwa u kolegi. Milion godzin ogladania dem...
Atari 65XE od zaprzyjaźnionego commodorowca :). Sprawne, nie pożółkłe, nieotwierane ( nie zerwana plomba) :)
taka tam dostawa komputera biurowego prosto z Atari:)
unboxing na Retrokomp 2016 !
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Co ostatnio udało ci się kupić/zdobyć?
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 51 zapytań