Pokrywy na emulator też są w ofercie? Na pewno byłby duży popyt :P
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Bałagan » pokrywa
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pokrywy na emulator też są w ofercie? Na pewno byłby duży popyt :P
3 x XE
3 x XL
3 x 1040ST
2 x A1200
2 x A600
2 x A500
2 x C64 (slim)
kiedy wstępne wizualizacje ?
1x XE
2x XEGS
1x 800XL
2x 1040STF/FM/E/Falcon030
2x 260ST/520ST (bez zasilacza i FDD)
2x klawiatura Mega ST
2x klawiatura Mega STE/TT
1x C64/C64G (bochen)
1x klawiatura C128D
1x A600
1x Amstrad CPC 6128
1x ZX 128k
2x XC12
2x XC11
1x BBC Master
1x Acorn 3000
1x Sinclair QL
a co :)
--edit--
1x Apple IIGS
1x Mac Color Classic
W związku ze sporym zainteresowaniem, przejadę się do tej firmy i zamówię wstępnie na razie na małe Atari, zobaczymy jak im to wyjdzie. Jak się Wam spodobają, to będziemy działać dalej.
To ja dopisalem u siebie klawiature 128D bo widze, ze nie jestem sam :)
Nie mam C= 128D, więc ktoś musiałby użyczyć na wzór.
Ja mogę użyczyć :)
Mi osobiście bardziej odpowiadają z twardego, grubszego plexi (nazwa potoczna, może niefachowa), niż takie z miękkiego, giętkiego. I lepiej nie całkiem przeźroczyste, tylko 'przydymione' np.
... z twardego, grubszego plexi ... 'przydymione'.
Od początku wydawało mi się, że o takich mówimy. Ja także wolałbym pokrywy ze sztywnego ciemnego plexi.
Mi osobiście bardziej odpowiadają z twardego, grubszego plexi (nazwa potoczna, może niefachowa), niż takie z miękkiego, giętkiego. I lepiej nie całkiem przeźroczyste, tylko 'przydymione' np.
Będą z grubej, sztywnej plexi, przezroczystej.
W sumie to ok. Ważne, że z grubej i sztywnej. Zawsze to dodatkowa ochrona nie tylko przed kurzem ;).
@Duddie: Na PPA.pl jest już jedna deklaracja na pokrywę na klawiaturę od A4000. Może będzie więcej :).
@hsimpson: może będzie. Ale robienie projektu ma sens (cenowo) przy kilkudziesięciu sztukach. Na chwilę obecną duże szanse mają małe i duże Atari, Commodore 64.
Post 26 ... pisales co innego.
Podeslij od nich jakies foto czegokoleiek.. skoro zajmuja sie pokrywami.
Bo tak na slepo kijowo sie deklarowac....
Stryker, może to był skrót myślowy z mojej strony. Bo i tak trzeba zaprogramować maszyny, a robienie tego dla 5 sztuk spowoduje, że pokrywa będzie kosztować 80 zł. Kupisz?
Oczywiście, że pokażę jak wyjdą prototypy, zanim kogokolwiek poproszę o wpłatę kasy. Nikt nie będzie kupować w ciemno. Jak już napisałem, zainwestuję w Atari XE i ST na początek, jak się spodobają, poproszę o wpłaty.
Na chwilę obecną duże szanse mają małe i duże Atari, Commodore 64.
Myślę, że pokrywy do Amig mają coraz większe szanse. Na PPA.pl jest dość duże zainteresowanie :).
Też tak sądzę, że Amiga może się przyjąć :)
Dodałem jeszcze dwa w swojej liście: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 75#p192675
Bez wielkiej nadziei na zebranie wystarczającej ilości chętnych, ale co mi tam.
XE -2szt
XL - 1szt
Prototypy powinny być za 4-5 dni. Wtedy pokażę zdjęcia i zdecydujecie, czy chcecie czy nie. Materiał - przezroczysta plexi o grubości 2 mm.
Jeśli za 30 zł, to ja bym chciał:
65XE
C64C (płaski)
A600
Jeszcze nie znam cen końcowych, będą znane po wykonaniu prototypowych egzemplarzy, za parę dni. Wtedy podam ceny i zdjęcia pokryw i każdy będzie mógł zdecydować, czy i co bierze. Nie ukrywam, że trochę kasy w to inwestuję (wykonanie prototypu) i nieco ryzykuję, ale liczę na to, że zainteresowanie będzie i się zwróci. Do modeli których nie posiadam u siebie będę potrzebował wypożyczyć choćby samą obudowę z klawiaturą, żeby wykonać prototyp.
Chociaz z kasa strasznie krucho to i tak 1szt. XE ;)
@stryker: Nie wiem czy zaglądałeś ostatnio na PPA.pl, ale twój wątek ws. pokryw rozwinął się dość potężnie :).
Podeślijcie linka.....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » pokrywa
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 52 zapytań