Co do różnicy między AspeQt i RespeQT pewnie masz racje, ja miałem na myśli zachowanie się obu programów w czasie botowania - wczytywania plików ATR. SIO2BT podłączyłem jako ciekawostkę do mojego 1088XEL bo ma wbudowaną obsługę.
Montezuma mam do ciebie pytanie. Sparowanie SIO2BT z BT w PC-cie powoduje dodanie 2 portów szeregowych do systemu. W moim przypadku com8 i com9. Na początku RespeQt łączyło się przez com8 i wtedy kopiowanie rozpoczynało się ale Mycopyr wyraźnie "gubił dane" a właściwie pewnie ich nie dostawał bo dyskietka była "pełna" a on wyświetlał prawie same "?". W którymś momencie coś się zamieszało i nie chciał się połączyć po com8 (mrugała dioda na SIO2BT). Przełączyłem na com9 i RespeQt znów zaczął się łączyć ale od tej pory nie chce nawet spróbować zacząć kopiowania. Próbowałem przełączać na com8 bez powodzenia. Do czego się instalują 2 com-y i czemu przestał działać com8? Pc jest na Windows 10 32bity.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.