Kasowanie plików działa ? czy ja nie potrafię tego zrobic ?
Ew. jakaś skrócona instrukcja?
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » uiptool: Poszukuję alpha-testera
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kasowanie plików działa ? czy ja nie potrafię tego zrobic ?
Ew. jakaś skrócona instrukcja?
Nie działa z UI jeszcze. Możesz ręcznie:
curl -0X DELETE 192.168.1.1/c/filename.tos
Dzięki :)
Odgrzewam kotleta.
Na Falconie w trybie 030 UIP działa bezproblemowo. Na 060 niestety nie, tzn - na samym Falconie uruchamia się i wszystko wygląda ok, ale już z poziomu przeglądarki na PC wychodzą mi jakieś bzdury.
U mnie dziala :) Cieżko coś powiedzieć bez bliższej inspekcji.
Pinokiio:
U mnie tez dziala nawet na firefox (52.3.0 (32 bity))
Na Google Chrome takze, wersja (Wersja 43.0.2357.65 m)
WIndows XP Home Edition
Na falconie CT63/CTPCI odpalilem wersje UIPtool o długosci 311,472 bajtow (wersja 34) to nie jest chyba najnowsa wesja ?
ja tu mam 4.3, albo przynajmniej plik nazywa się UIP43.TOS
Ta wersja oczywiscie takze dziala, ciekawe bo ta moja na plycie byla uszkodzona i musialem sciagnac ponownie od Sqwarda :)
Wydaje mi sie ze jest to problem po stronie PC i WIndowsow
Jak po stronie PC i Windowsów?
* Uruchamiam na 030 UIP43 i Chrome poprawnie wyświetla to, co podaje mu UIP.
* Uruchamiam na 060 UIP43 i Chrome niepoprawnie wyświetla to, co podaje mu UIP.
A teraz zadanie. Kroll - znajdź różnicę ;)
AHa, niedoczytalem, ze w 030 poprawnie wyswietla :)
PoKi co mozesz soft juz przerzucac z PC
A pod Firefox, tez jest zle w obu przypadkach
U mnie pod Firefox w trybie 030 UIP "wyświetla" się normalnie, ale czy działa to nie sprawdzałem, bo z czego pamiętam były jakieś problemy chyba z przenoszeniem całych drzew podkatalogów. Zresztą rekomendowany jest Chrome więc się do tego stosuję ;)
Pin, coś jest nie tak z falconem w trybie 060. Wszystko działa u mnie i wielu innych osób.
Jest kręcona płyta?
C-Lab MK2, oraz CT60E Willego. W takich warunkach też sprawdzałeś? ;)
Nie. Nie sprawdzalem. Nie widzę powodu, dla którego miało by nie działać na CT60E. Coś musi być nie tak albo z Falconem albo z CT60 albo z Netusbee. Spróbuj zejść z częstotliwością procesora.
Ok, sprawdzę to jeszcze raz. Mam szczęśliwie dwa różne NetusBee, więc test będzie mam nadzieję miarodajny.
Pin, u mnie działa z CT60e bez problemu. Co prawda normalnie mam ustawione 66MHz i kręcę tylko od święta, ale z taka częstotliwością używam bardzo często i wszystko jest ok.
.. no to teraz problem w 030. UIP wywala się przy kopiowaniu dużych plików. Teraz np. chciałem tym skopiować HighWire, i zawsze wywala mi się na dwóch plikach:
highwire.030, highwire.060.
Pliki niecałe 2MB.
Wczoraj też kopiowałem większe pliki MP3, to wpadał mi w pętlę. Tzn czytał z pieca np. plik mp3 w kółko... czyli od 0-100% i od początku ;)
----
Dobra, szukam drugiego NetusBee ... moment.
A jaki sterownik dysku?
Dobra - problem był w NetusBee jak mi się teraz wydaje.
Problemy robił ten stary, zielony NetusBee. Reedycja Lotharkowa poszła jak burza, ciekawe.
Problemem mogą często być wyrobione styki zarówno na NetusBee jak i Atari. KONIECZNIE pod Lotharkowe Netusbee trzeba podłożyć nóżki, bo w przeciwnym razie problem się powtórzy i to jeszcze szybciej.
pod Lotharkowym mam dystans z gumy taki, by interface był idealnie w poziomie. Od samego początku zauważyłem co się święci :D
@sqward wydaje mi się, że znalazłem drobnego bug'a:
mam katalog:
/foo/plik.prg
/foo/bar/plik1.aaa
/foo/bar/plik2.aaa
.............
/foo/bar/plik105.aaa
Po przenieseniu (drag'n'drop) calego katalogu "foo" w przegladarce na PC - na Falconie (060, nie testowałem na 030) mam w katalogu "bar" tylko 100 pierwszych plikow z tego katalogu a ostatnie 5 zostaje pominiete (muszę je np przeniesc ręcznie). Problem zreprodukowany wielokrotnie:/
Ogólnie UIP rulez i jest to dla mnie podstawowy tool:) Widzisz szanse na poprawkę kiedyś czy raczej liczysz na pull-request? ;)
Wydaje mi się, że to może być problem z UI w JS. Jeśli używasz Cygwina albo Linuxa to miałbym test do przeprowadzenia, żeby się upewnić.
dla mnie też i paru osób podstawowy soft
ps coś się święci na RW? ;) bo widziałem że będziesz :)
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » uiptool: Poszukuję alpha-testera
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 61 zapytań