XTD, to dobre jest, ale bądźmy poważni ;) W normalnych wyborach kandydaci też raczej głosują na siebie i nikt nie robi z tego problemu ;) Jak widać rozmiar grupy Lamers ani jej gremialna obecność na party nie zapewniły w music compo czołówki ani Tobie ani mi, więc to chyba nie jest problem :) Ja staram się oceniać obiektywnie, nawet gdy startuję w compo, a co mam zrobić jeśli mój kawałek podoba mi się najbardziej? :D :D :D No nie róbmy sobie jaj :)
Poza tym nie wiem, kogo masz na myśli mówiąc że ktoś ma problem z przekrętami, bo poza jakimś trolowaniem to nie widzę żeby ktokolwiek miał problem :) Przekręt to byłby wtedy, gdyby głosy były liczone "specyficzne" a to nam raczej nie grozi. Jakieś tam głosowanie po sympatiach to nie przekręt, każdy ocenia wg swojego uznania. Kto chce ocenia utwór, kto chce ocenia autora.
Z tą jawnością chodzi mi o to, że po pierwsze tytuł stanowi jakoś tam część dzieła i warto go znać, a po drugie, jeśli ktoś uważa, że dostanie punkty za nicka, to może się przejechać, bo "miszczowie" mogą mieć automatycznie stawianą wyższą poprzeczkę (w sensie: nawet dobre, ale jak na niego to takie sobie ;) ). Wszelkie konkursy zawsze ujawniają takie rzeczy, nie widzę powodu żeby tu miało być inaczej, ST/Falconowi to nie szkodzi, XL/XE też nie zaszkodzi. W jakieś utajnianie można się bawić jak mieliśmy po 15-16 lat :)
The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem