Niemiecka grupa ONSLAUGHT ufundowała 2 szt. 4MB Flash MegaCart do Atari XL/XE:
besten Dank, Slator! (Dafür möchte ich Ihnen ganz herzlich danken, jedem Einzelnen)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k14 - the loudeST voice of the Atari scene !
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niemiecka grupa ONSLAUGHT ufundowała 2 szt. 4MB Flash MegaCart do Atari XL/XE:
besten Dank, Slator! (Dafür möchte ich Ihnen ganz herzlich danken, jedem Einzelnen)
Znany niemiecki koder JAC! tworzący perełki zarówno na Atari XL/XE jak i Atari 2600 ufundował te oto dwa karty:
Jest to kolekcja 6 demek na jednym karcie :) Oczywiście na Atari 2600 :)
Super! Muszę kupić 2600 w końcu :)
Miło mi poinformować, iż jednym z patronów medialnych relacjonujących i zapowiadających wydarzenia związane z imprezą Silly Venture 2k14 ponownie zostało:
Od pewnego czasu dochodzą mnie słuchy, że udział w atarowskich konkursach planują wziąć również osoby z innych platform (w tym z C64), dlatego też kolega DUDDIE ufundował 2 interfejsy (w kolorze białym i czarnym) do podłączenia stacji Commodore do PC przez USB. Umożliwiają one przenoszenie softu w obie strony z plików emulatorowych na dyskietki i w drugą stronę, a także pojedynczych plików.
A wyglądają one tak:
Serdecznie dziękuję Duddiemu za tą przemiłą inicjatywę :)
Na SV2k14 obchodzić będziemy również 25-lecie konsoli Atari Lynx (mimo iż pewne źródła podają, iż został on zaprezentowany w 1988 roku). W związku z powyższym mam do Was małą prośbę - jeśli nie wybieracie się z komputerami na party, zabierzcie ze sobą Lynxa :) Im więcej osób, tym lepiej!
Z góry dziękuję.
Pilnie poszukiwany muzyk do wsparcia pewnego projektu na SV2k14 ! (konkretnie: demo na platformę Atari XL/XE).
Osoby zainteresowane proszone o kontakt mailowy.
Czas na kolejną porcję "perełek" ufundowanych dla autorów prac na Silly Venture 2k14 !
Duddie powiększył pulę o oryginalne (jeszcze zafoliowane) gry:
Jet Set Willy II dla Commodore 64
Universal Hero dla Atari XL/XE
Frenesis dla Atari XL/XE
Rockford dla Atari ST/STe
Wielkie DZIĘKI Jurek !
Kolejna miła informacja - patronat nad imprezą objął niedawno reaktywowany magazyn o grach:
Szukajcie informacji o Silly Venture 2k14 !
Czad :D Co rok idzie na lepsze :D
Hehe, dostałem od Strima moduł syntezatorowy - Roland MT-32. :)
8-kanałowa maszyna z 1987 roku. :)
Jak ktoś chce się pobawić z Atari to mogę wziąć to urządzenie, a takoż i kable.
Marek P i inni tacy.
Siedzę na tym już od wczoraj (jak słychać - http://yerzmyey.i-demo.pl/h_uj.wav ) i jest to dosyć fajne. Efekt finalny przypomina - jakością instrumentów oraz ilością kanałów - ACE-Trackera.
No ale tu przynajmniej można sobie na żywo łapą pograć, jak w przykładzie, co jednak na trackerze nigdy tak dobrze nie wyjdzie.
Yerzu, popraw linka :P
Ja zgadałem jak plik się nazywa ale nie wiem jak reszta :)
Fajny kawałeczek.....
poprawiłem.
kretynizm.
Grey -- kurde, wciaz MI BRAKUJE najwazniejszej informacji ----- BEDZIE ???
A teraz do puli nagród dorzuca się kolega LOTHAREK z następującymi "gadżetami":
Sio2PC USB (w przeźroczystej obudowie) - 5 szt.
Sio2SD
SIDE2
ULTIMATE
ULTRASATAN + kabelki
Emulatory HxC w obudowie (USB*1, SD*1)
Parę screenów z wymienionych urządzeń:
Bardzo dziękuję w imieniu osób biorących udział w konkursach na Silly Venture 2k14 !
No i nadszedł czas na rzecz, która spędza mi sen z powiek - HARMONOGRAM IMPREZY, z którego będę bezlitośnie rozliczany ;) Z góry uprzedzam że jest to wersja beta i być może ulegnie małej zmianie z przyczyn ode mnie niezależnych.
Jak wiadomo impreza w tym roku trwa oficjalnie 3 dni (nie ma dnia świątecznego), a prac na compo może być więcej niż w zeszłym. Cudów nie ma, trzeba maksymalnie zoptymalizować ten czas na poszczególne atrakcje. Pierwsza rzecz - proponuję rozbić compo na 2 części - pierwsza (gfx, msx + wild) na piątek ok. godz. 23:00, druga (intra, dema, gry) godz. 16:00 w sobotę.
Druga rzecz - sporo czasu zabiera niestety podróż Hummerem z party-place na koncert i z powrotem (kilka kursów, gdzie do środka wchodzi jakieś 20 osób). Przy założeniu że 170 osób chciałoby pojechać na koncert - wychodzi 8 kursów w jedną stronę (w obie - 16). A jak z tym wracaniem jest - też wiadomo. Ktoś chce zostać, ktoś chce jechać później kolejnym kursem itd. Dlatego optymalnym rozwiązaniem wydaje mi się podstawienie pod party-place 1 lub 2 busów/autokarów - wtedy wszyscy jedziemy i wracamy w tym samym czasie. Zaoszczędzimy na tym spokojnie ok. 2.5 godziny (to już coś).
Dlatego harmonogram wyglądałby mniej więcej tak:
PIĄTEK
godz. 18:00 - oficjalne otwarcie, przywitanie gości, prezentacje materiałów video
godz. 19:00 - poczęstunek dla uczestników
godz. 19:30 - devil's show (18+)
godz. 20:00 - wyprawa autokarem lub busem na koncert STU (klub Kwadratowa)
godz. 22:00 - powrót z koncertu
godz. 23:00 - pierwsza część compo (gfx, msx + wild)
SOBOTA
godz. 09:00 - pobudka z Red Bull'em
godz. 10:30 - wizyta mediów i relacje z imprezy
godz. 12:00 - wizyta pierwszych zaproszonych gości
godz. 13:00 - konkurs muzyczny
godz. 15:00 - crazy compo(s)
godz. 16:00 - druga część compo (intro, demo + gra)
godz. 22:00 - niespodzianka
godz. 22:30 - crazy compo(s)
NIEDZIELA
godz. 09:00 - ogłoszenie wyników, rozdanie nagród
Oczywiście jestem otwarty na sugestie, ale na pewno nie takie które diametralnie zmienią powyższy porządek. Ten plan wydaje mi się najbardziej racjonalny z uwagi na czas, ale być może o czymś nie pomyślałem?
Przypominam też że NIEOFICJALNIE można zjawić się już w CZWARTEK wieczorem.
Pomysł z autobusem jest świetny.
Podział kompotów na dwa dni genialny. Brakuje tylko info o deadline na oddanie prac.
godz. 20:00 - wyprawa autokarem lub busem na koncert STU (klub Kwadratowa)
Szit, będę musiał być trzeźwy. Ciężka sprawa.
Autobus to bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki, żeby nic nie przeszkodziło w realizacji harmonogramu!
matko i corko przegapie " devil's show " w tym roku !!!
dopiero o 23h moj A380 polozy dupe na Danzig Airport ...
Autobus to bardzo dobry pomysł. Trzymam kciuki, żeby nic nie przeszkodziło w realizacji harmonogramu!
nie chce slodzic za bardzo, ale zauwazylem,ze epi ostatnio zrobil sie milszy niz byl, takich ludzi nam trzeba :)
Grey - ustal konkretny DeDLajn tak, by wystarczyło czasu na przygotowanie kompotów, najlepiej z rezerwą czasową na nieprzewidziane kłopoty.
... a - sprawdź głośniki (szczególnie wysokotonowe) ;)
* ze względów praktycznych tym razem (ograniczanie nadbagażu) nie zabieram stacji dysków
Deadline na prace w kategorii msx, gfx oraz wild: 3 grudzień, godz. 23:00 (środa)
Deadline na prace w kategorii intro, demo oraz gra: 4 grudzień, godz. 23:00 (czwartek)
Osoby chcące dostać się z lotniska na party-place na hasło "ATARI" w jednej z korporacji taksówkarskiej dostaną zniżkę (zamiast 50-70 zł) - 40 zł. Szczegóły wkrótce.
Szit, będę musiał być trzeźwy. Ciężka sprawa.
Ale ze co ? chcesz prowadzic ten autobus lol ?
moj A380 polozy dupe na Danzig Airport ...
Dużo zarabiasz. Gdzie pracujesz? za ile go kupiłeś :)
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k14 - the loudeST voice of the Atari scene !
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 57 zapytań