Witam,
Wpadł mi niedawno w ręce zaplombowany magnetofon XCA12 w idealnym prawie stanie. Niestety nie wgrywa poprawnie gier (oczywiście normal), zazwyczaj po kilku/kilkunastu minutach wgrywania jakby zmienia/ścisza się dźwięk transferu danych, albo po prostu przechodzi do odtwarzania kolejnej gry na taśmie bez uruchomienia tej wgrywanej wcześniej. Kaseta jak najbardziej sprawna, inny magnetofon wgrywa bez pudła. W magnetofonie wymieniłem pasek napędowy na nowy, próbowałem też ustawić skos głowicy (na ucho), ale bez efektu. Rozważam możliwość wymiany głowicy, mam nawet jedną wymontowaną z magnetofonu Commodore. Jednak do głowicy Atari biegną 4 kabelki, a w Commodorku tylko 2. Da się coś z tym zrobić? A może spróbować innych zabiegów zmierzających do usprawnienia tego magnetofonu? Za wszelkie porady będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.