Ach
w ide+ uwielbiam start+reset jak coś nie działa, uwielbiam side loader.
Ale jak mam włączyć spartę i coś tam pisać...
Ech to lubię sobie włączyć Toms-a mam od razu TomsNavigator-a (NC na mydos 4.5) i tam nie muszę nic pisać wszystko działa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Bałagan » Sparta vs MyDOS
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ach
w ide+ uwielbiam start+reset jak coś nie działa, uwielbiam side loader.
Ale jak mam włączyć spartę i coś tam pisać...
Ech to lubię sobie włączyć Toms-a mam od razu TomsNavigator-a (NC na mydos 4.5) i tam nie muszę nic pisać wszystko działa.
Bo jesteś leniem i nikt Ci nie skonfigurował SC. Albo ja jestem większym leniem i zachlałem pałę ostatnio na Sikoriadzie ;)
Nie biorę udziału, bo nie ma TOS, hahahaha. :)
jak Ci wreszcie poskładam dane do tego IDE+ to będziesz inaczej kwiczoł :D
Bo jesteś leniem i nikt Ci nie skonfigurował SC. Albo ja jestem większym leniem i zachlałem pałę ostatnio na Sikoriadzie ;)
Aaaa, to jeszcze na dodatek potrzebny support do konfiguracji...? I to ma być user friendly...? Dość żenujący argument ze strony Pinokia...
@mono: elitarny!=dla_mas :D
I to ma być user friendly
Sajkor? ;)- wklepanie kilku linijek konfiguracji to jest jakiś problem? :D
... a to, że Asowi nie chce się przeczytać jednej strony manuala w tym temacie, to inna sprawa.
Config Compo - dobry pomysł. Tematem będzie stworzenie takiego konfiga na którym nie uruchomi się żaden program XXL'a, lecz wszystko inne działa normalnie :D
nie mysleliscie o jakims "config selectorze" do tego dosa?
Jest już od dawna. Bardzo dobra jest to rzecz.
Na dysku z którego wykonujesz boot umieszczasz katalog "sparta.dos" a w nim zapisujesz pliki konfiguracji z rozszerzeniem *.cfg. Zbootowanie takiego dysku wyświetli menu zawierające wszystkie zapisane konfigi to wyboru. No i tyle ;)
Hahahaha, niby DOS, a potrzebuje LOADERA do prawidłowego działania :P Niezłe bagno Panowie macie :D
podaj konkretne przykłady, bo widzę że nie masz, nie używasz i wysuwasz odważne stwierdzenia ;)
Heh... znowu się zaczyna... Panowie, przeczytajcie sobie ze zrozumieniem ten oto wpis z blogu pewnego Mk13: http://www.dobreprogramy.pl/Mk13/Podzie … 52458.html
Na co wam to i po co? Każdy niech sobie używa, co mu pasuje i daje używać innym co innego. Przecież i tak to robicie dla własnej frajdy, a w jaki sposób, to już każdego sprawa. :) Fajnie, że komuś chce się jeszcze coś robić na tym 30-letnim kompie, co nie?
widzisz, tylko co drugi tutaj ma problemy emocjonalne no i mamy później posty w rodzaju #38 ;)
@Pin, ale jak napisałeś sam - potrzebuje odczytać jeden z bazylionów konfigow z partycji bootującej. W skrócie - zanim zacznie dobrze działać, wczytuje loader, który wybiera konfig :P Taki loader do DOSa :P Niezłe jaja, Panie... Całkiem jak w MS DOS 3.0 - po wczytaniu odpowiedniego bata uruchamiał się w odpowiednim trybie :P
no i ? :) ... bo generalnie napisałeś teraz stek bzdur.
Sikor, przecież coś w tym rodzaju masz też w każdym Windowsie (a przynajmniej od Visty wzwyż) i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Komendą bcdedit.exe możesz sobie preparować konfiguracje startowe i wywołujesz je przy starcie w razie potrzeby. Przydaje się zwłaszcza w Windows 8 i 8.1, gdzie geniusze z Microsoftu postanowili zrezygnować z wciskania F8 przy starcie. :P
bardziej z dupy ankiety chyba jeszcze nie bylo. Widac ze prowokacja :)
Zwlaszcza ze uzywanie dosa totalnie zalezy od uzywanej pamieci masowej a nie od komputera.
Sikor, przecież coś w tym rodzaju masz też w każdym Windowsie (a przynajmniej od Visty wzwyż) i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Komendą bcdedit.exe możesz sobie preparować konfiguracje startowe i wywołujesz je przy starcie w razie potrzeby. Przydaje się zwłaszcza w Windows 8 i 8.1, gdzie geniusze z Microsoftu postanowili zrezygnować z wciskania F8 przy starcie. :P
wiecej paranoi :D watek zaczyna sie rozkrecac :D
nowe atari :-)
No, dopoki nie przyszedles.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Sparta vs MyDOS
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 61 zapytań