Poszukuje ww procka w obudowie plcc64
ktos ma moze zj... amige 600 ?
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/ @Grey
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
65C816 XL OS v. 2.47 Nowa wersja alternatywnego systemu operacyjnego
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
atari.area forum » Bałagan » 6800 Motorola..
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuje ww procka w obudowie plcc64
ktos ma moze zj... amige 600 ?
@loth, ale w A600 to raczej 68000 nie 6800. Tak mi się przynajmniej wydaje - chyba, że 6800 nie było głównym procesorem, pytam, bo nie znam się na amidze...
oczywiscie chodzi o 68000 - zero mi zjadlo, pozno bylo
ekh, doslownie 2 miesiace pozbylem sie plyty jakiegos sterownika (typu euro karty) z taka motka. lezal i sie kurzyl...
swoja droga, strasznie wkur...ny jestem na pomyslodawcow ACA620
toz to jakas pomylka -- proc mi sie zjaral (przegrzal) bo karte turbo sie naklada na proca gniazdem plcc i zero chlodzenia.
efekt byl taki, ze amiga 600 dzialala z karta turbo, a bez nie. ihmo lepszym rozwiazaniem, jest wogole wywalenie proca i podlaczenie za pomoca kabelkow karty z pcb...ale komu sie chce lutowac 68 kynarkow, bez pewnosci czy sie nie bedzie to wszystko rozjezdzalo...
Trzeba wlutować miedziane gniazdo plcc, dobrze chłodzi i jest niezawodne :D
Albo zrobić sobie płytkę pod kickstart. Przy okazji i dla mnie ;)
Kup Sega Megadrive II. Tam jest 68000 w wersji PLCC. Megadrive chodzą za grosze. Ja mam dwie sztuki, z czego jedna chyba z jakimś zimnym lutem lub mikropęknięciem, ale z reguły działająca.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » 6800 Motorola..
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 63 zapytań