Sikor napisał/a:Czy stanowi dla Ciebie problem to, że nie używam sparty?
Nie.
Sikor napisał/a:Bo póki co to Ty promujesz ten system jako jedyny słuszny i będący wyznacznikiem Atari...
Nie. Uważam że jest to wygodne rozwiązanie ale nigdzie chyba nie inputowałem komukolwiek, że "musi". Nigdy też nie napisałem, że jest wyznacznikiem Atari. Taka wypowiedź przeczy logice rozumowania.
Sikor napisał/a:Choć niestety w coraz większym stopniu jest to SRATARI, co pisze z całą odpowiedzialnością, mimo, że Cię lubię i szanuję.
To znaczy co, DOS z 1989 roku? ;)
Sikor napisał/a:Konfigi od sparty wyglądają już dużo gorzej od starego MS DOSa na grzyba. Po co tak komplikować sobie życie? Ten program się uruchomi na konfigu 10, tamten na konfigu 50 plus X przed nazwą, ten nie pójdzie wogle, boma nieudokumentowane rozkazy, ten język programowania jest be, bo źle działa ze spartą... (no dobra, BLOAD Draco poprawił).
Dużo gorzej, to znaczy że co? Czy jeśli coś wymaga konfiguracji raz a dobrze, to jest złe? ;) A po co "komplikować" sobie życie? Po to, by robić to tylko raz przy zapisie konfiguracji do Boot-Selectora. Co mam nadzieję uda mi się usunąć tę "niedogodność" pisząc program instalacyjny do Sparta DOS X. Taki jest pomysł.
"X" przed nazwą to fikcja. Coś takiego w normalnie skonfigurowanym systemie nie występuje. Są pliki *.COM, które korzystają z lib dosa, lub *.EXE, przy uruchomieniu których system automatycznie "dokleja" sobie owe CAR:X.COM. Rzecz niezauważalna dla usera. Nielegale? - nie ma to związku oczywiście z DOS, ma związek z CPU. Mi to nie przeszkadza, bo nie wszystko musi się u mnie uruchamiać.
Pozostań przy MyDOS, przecież nikt Ci nie broni tak samo, jak nikt Ci nie broni zapytać w tym wątku, czy może ktoś napisze player do GTIA na MyDOS. Tylko widzisz, ja w tym problemu nie widzę i jak ktoś sobie postanowi taki player napisać, to niech sobie pisze, bo to jego sprawa.
Kontakt: pin@usdk.pl