Witam,
Dziś bawiłem się w przegrywanie atr-ów z SIO2SD na dyskietki. Nagrałem kilka z nich, po czym pojawił się problem. Atari przestało bootować. Okazało się, że "nie widzi" ani stacji CA2001, ani SIO2SD, ani cartidge'a. Podłączyłem magnetofon i zaczął coś wgrywać, po czym zatrzymał się i więcej kaset nie wczytuje. Wszystkie testy z selftestu przechodzi normalnie. Po włączeniu "na goło" normalnie poterkocze chwilkę i zgłasza się prawidłowo. Pisać można, reset działa. Rozebrałem, przeczyściłem, pooglądałem, stan raczej fabryczny, uszkodzeń nie widać, zatem złożyłem, ale objawy bez zmian. Co się stało mojej Atarynce? Mam inną na części, mógłbym coś popróbować z naprawą. Lutownicy też się nie boję, choć do wirtuoza wiele mi brakuje.
Pomóżcie, proszę. :)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.