Wiem, że było kilka razy, podstawowe informacje przeczytałem na kilku wątkach...
Ale mam jeszcze kilka wątpliwości:
- jakie jest kryterium czasu aby zrealizować wysyłkę z kilku aukcji z ebay (tylko gry, nie sprzęt) za pośrednictwem Polameru które kończą się w różnym czasie (powiedzmy że 3 aukcje i różnica czasu to kilka dni między nimi (do tygodnia)? tzn. ile takie przesyłki mogą czekać w Polamerze na moje podjęcie przesyłki do Polski? bo z tego co zrozumiałem to ja wybieram która przesyłka / przesyłki zostają wysłane w 1 przesyłce z Polameru do Polski (na tym ma polegać moja oszczędność)
- w kilku aukcjach z ebay dostaję fakturę w paczce, rozumiem że suma tych faktur jest podstawą do oclenia / naliczenia podatku?
- co któraś moja paczka jaką dostawałem do tej pory z USPS First Class Mail Intl była zgnieciona lub otwarta przez celnika (co kończyło się tym samym - zniszczeniem pudełka z grą), jak często zdarzało się to w przypadku Polameru u Was (czas dostarczenia jest znacznie dłuższy niż w USPS)
- czy można wskazać miejsce odbioru paczki w Polsce inne niż Warszawa? (to tam pewnie następuje procedura oclenia /dopuszczenie paczki)
Niestety na ebay wprowadzono "Global Shipping Program", na który niestety mnie nie stać ... Na moje hobby wydaję ostatnie oszczędności i nowa zasady doprowadziły w moim przypadku do szukania innych sposobów na zdobycie nowych "pudełek" z grami.