Dzięki za szybką odpowiedz postaram się bardziej naświetlić o co mi chodziło :)
W lipcu 2011r udało mi się nabyć na allegro "gołą" stacje SF354. Pan od której kupiłem ta stacje zadzwonił do mnie kilka minut po zakończeniu aukcji z gratulacjami i z informacją że stacja jest na 100% sprawna i nie powinienem się niczym martwić.
Stacja ta przeleżał w szafie do zimy tego roku z powodu braku Kabla który jakimś cudem udało mi się nabyć przypadkowo również na allegro.
Gdy w końcu udało mi się zdobyć ten święty grał którym był dla mnie kabelek Din-14 po podłączeniu wszystkiego do kupy okazało się że stacja nie działa (oczywiście stało się to co wszyscy opisywali zerwał się pasek napędowy) nie zrażony tą dolegliwością zamontowałem w zestawie sprawną/sprawdzoną stacje dyskietek ale nic się nie działo.
Zacząłem więc szukać innej przyczyny złapałem za miernik i dawaj sprawdzać zasilacz, obwód 5v i 12v były OK podłączyłem go z powrotem i dopiero po chwili zauważyłem że zasilacz piekielnie się grzeje. Wyszło że mam na płytce na lini 5v jakieś zwarcie którego za diabła nie jestem w stanie zlokalizować. Rozlutowałem prawie wszystko co tylko można było poza scalakami oraz gniazdami i dalej jest to samo. Poszukałem serwisówki do SF354 i tam znalazłem 2 schematy jeden dla wersji 1 takiej jak moja i dla wersji 2 gdzie w ogóle niema mowy o jakimkolwiek układzie scalonym stad moje pytanie czy ktoś w ogóle próbował wykonać zewnętrzna stacje samemu.
Jeśli niema takiej opcji muszę szukać nowej sprawnej "elektroniki do stacji" lub ewentualnie całej.
Pozdrawiam
PS Widziałem dzisiaj w necie taki kabelek na atari-forum.com External floppy interface for Atari ST który umożliwia podłączenie dowolnej stacji "720" do ST ale nie widzę żadnego schematu tego interfejsu cena przystępna 11.50€ biorąc pod uwagę że jeden z allegrowiczów za sam kabelek życzył sobie 100zł ale niestety ogłoszenie na stronie z 2011 roku