1

Jak w temacie. Mam potwierdzone zlecenie co najmniej do końca sierpnia, przypuszczalnie nawet dłużej. Rodzi się też drugi temat.
Teraz konkrety: potrzebuję pożyczki w kwocie 4000zł na rok, a zasadniczo aby wyjść na prostą wystarczy 3000zł. Banki i inne prowidenty odpadają.
Sposób spłaty: spłacam 10% wartości co miesiąc, przez 12 miesięcy - daje to w sumie 20% zysku dla pożyczkodawcy, do 16-go każdego miesiąca (czyli 300-400zł co miesiąc przez 12 miesięcy). Spisujemy umowę cywilnoprawną, wszelkie opłaty przerzucamy na mnie.
Co mi to da? No cóż, jak wiecie - długo byłem pod kreską. Suma 3000zł załatwiłyby mi sprawy bieżące (4000 wraz z dodatkową rezerwą na miesiąc, aby "nie przeciągać" do przelewy za zlecenie, które będzie wpływać do 15-go każdego miesiąca). Obecnie "łatam zaszłości" i samych odsetek dodatkowych miesięcznie mam około 400zł - więc suma suma rum i tak będę do przodu. A  jednorazowa wypłata nie starczy na spłatę obecnie i życie.l
Chętne osoby proszę o info na priv lub maila.

Sikor umarł...

2 Ostatnio edytowany przez AS... (2013-06-09 19:00:29)

Sikor z Atari to ma mało wspólnego ???
To raczej nie te forum :(

Poważnie to poszedł bym do doradcy od "finasów" i skonsolidował/długi/odsetki/kredyty i inne takie tam.
Piszę całkiem poważnie.

Na forum Atari to znajdziesz odpowiedź jak coś tam z Atari...
Nie wiem czy na forum o sprzęcie Atari znajdziesz finansistę....

Mam nadzieję że się mylę!

p.s.
4tyś na rok to dostaniesz bez łachy na byle jakiej karcie kredytowej... Nie jest to prostrze...?

3

AS... napisał/a:

Sikor z Atari to ma mało wspólnego

To jest dział bałagan - 99% rzeczy tu nie ma nic wspólnego z Atari. Jak ma udokumentowane, sprawdzalne zadłużenie, karty kredytowej tez nie dostanie.

Poza tym czemu tak sceptycznie, nie jest mowa o pieniądzach wymagających finansisty. Może kogoś akurat stać, warto zapytać.

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

4

Mam nadzieję że Sikor da radę... Ale albo mam zwidy albo to kolejny taki tetam... Więc domniemywam że poprzednio się nie udało...

5

Sprawa na 99% załatwiona - dopełniam formalności. Pożyczkodawcy dziękuję, jutro podsyłam umowę i temat do zamknięcia.

MM: done. W razie czego daj znać, czy go jeszcze będzie potrzeba "otworzyć".

Sikor umarł...