Kolejne głosy w dyskusji na temat klawiatur i świadomość, że od tego problemu uciec się nie da (nie dalej niż tydzień temu ratowałem jedną - kolejną - padniętą własną i jedną cudzą) skłoniły mnie do poszukania niedrogiego źródła nowych folii. Dziś własnie dostałem ofertę z Chin. Dotyczy folii trójwarstwowej (najczęściej spotykana klawiatura z gumowymi kapturkami) i jest ważna do 30. czerwca. Cena przy MOQ=500szt wynosi 3USD. Ponieważ jest to cena FOB, dochodzi do tego koszt transportu (do ustalenia, ale nie podejrzewam większego niż 0,25USD na sztukę), 23% VAT i koszty agencji celnej (2% od wartości naliczonego VAT-u). Stawka celna, o ile się orientuję, jest zerowa. W przybliżeniu koszt jednej sztuki wyniósłby więc ok. 4USD brutto + ewentualne koszty wysyłki już w Polsce.
Koszt jednostkowy folii jednowarstwowej (klawiatura ze sprężynkami) byłby pewnie wyższy, zważywszy na to, że takich klawiatur jest znacznie mniej, więc trzeba byłoby zmniejszyć wielkość zamówienia.
Znajdzie się dosyć chętnych, żeby zebrać te 2000USD?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.