Robie prostą gierke dla dziieciaków, niestety spora przerwa w programowaniu i brak wiekszych działań przy grafice dają się u mnie we znaki, postaram sie to w miare zrozumiale opisac, w grze na ekranie ma pojawic sie pewna ilosc takich samych obrazkow, zadaniem dla dzieciaka jest zwyczajnie policzyc i klepnac na klawiaturze, grafike sobie przygotowalem na koniec listingu, zwyczajnie jest wtkonana PRINTem a potem literami odpowoadajacymi danym kolorom, co do losowania jaka grafika ma byc nie widze problemu, natomiast nie wiem jak ugryzc temat zeby program wedrowal do odpowiedniej lini, pobieral z tamtad grafike, rysowal wylosowana ilosc razy to samo na ekranie w roznych moejscach, nie chce zeby ktos to za mnie zrobil, raczej chcialbym zeby mnie ktos naprowadzil na jakis dobry trop, ksiazka miguta raczej mi nie pomaga aczkolwiek bede probowal jeszcze, za wszelkie podpowiedzi, naprowadzenie, tytuly opisujace cos takie bede bardzo dzwieczny :)
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
Atari Font Maker V1.16.14.4 Narzędzie do projektowania zestawów znaków dla Atari właśnie otrzymało aktualizację