Grrr... Fail :( Dzisiaj w końcu udało mi się znaleźć czas żeby znowu to rozgrzebać. Koproc wsadzony. Dallas wsadzony - i działa. A CF-ki jak nie widział tak nie widzi. Ale mam pytanie:
1. Twardziela oczywiście widzi. Ale zdarzało się że nie widział. Czy to miało związek z niesprawnym NVRAMem? Bo jeśli tak to już nieaktualne...
2. Po podłączeniu przejściówki CF dioda na niej świeci się od startu ciągłym światłem. Tak ma być?
3. Twardziel jest wykrywany zaraz po teście pamięci, na starcie. CF-ka nie jest wykrywana - objaw jest dokładnie identyczny jak nic nie podłączę, albo wyjmę kartę z przejściówki - tylko wtedy dioda oczywiście się nie świeci... Czy mimo braku jakichś poprawnych partycji (a te wierzę, że są, skoro Piter w końcu to to odpalił) taka karta mimo wszystko nie powinna być na startupie wykryta jako cokolwiek? Bo może problem leży gdzie indziej...
Na pewno problemem nie jest tasiemka , bo sprawdzałem i twardziel na tej krótkiej i CF na tej od twardziela. Objawy bez zmian - twardziel działa. Resetowałem też NVRAM (ctrl-alt-r.shift-undo) -> bez efektu.
O co może biegać? Czy może coś nie kontaktować albo sam już nie wiem co. Czy może to być związane z jakimiś jumperami na płycie, bo skoro w jednym falconie działa a w drugim nie... A może przez dwa tygodnie bez podłączania karta się "rozmagnesowała"? :D
The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem