@swinkamor12
A600 to tak ograniczony komputer, że tam ciężko cokolwiek dodać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » [kupie]ram1MBCHIPAmiga600
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zmyślnie pomyślany a nie ograniczony. Co potrzeba to ma.
Co potrzeba...
Spójrz na rozszerzenia - jest fastram, 020, 030 - wszystkie upychane kolanem na procesor w układzie "może nie odpadnie". A ludzie i tak to biorą.
Nie wszystkie - część jest dokręcanych do płyty dzięki czemu nie odskakują z procka...
A600 w porównaniu do swojej wielkości jest świetnie zaprojektowaną maszynką - z jedną jedyną wadą: brakiem wszystkich sygnałów na szynie rozszerzeń przez co trzeba kombinować z turbo.
A jak jest na A1200? Po wrzuceniu lepszej karty turbo, fastaty i kilku innych ustrojstw Amiga staje się typową kanapką mającą problem z chłodzeniem o utrzymaniu się w jednej całości już nie wspomnę.
Wiesz - do rozbudowy to A[34]000 była.
Moja A1200 doczekała się FastATA i Apollo 1240/40 po czym trafiła do bigtowera pc i rok-dwa później sprzedałem ją.
Stabilności od A1200 z FastATA (na dodatkowych podstawkach) + BlizzardPPC (z SCSI) + BVision + Mediator PCI + kilka wynalazków na porcie zegara nie potrafię sobie wyobrazić.
Chciałem dokupić 4mb do A1200 ale okazało się że 128mb jest niedużo droższe więc kupiłem.
Do tego mam dysk 3.2gb i pcimcie 2gb.
Ale teraz się zastanawiam czy mi czarny zasilacz (lekki) to pociągnie czy rozglądać się za czymś innym?
W sumie nie planuję nic więcej dokładać no ale nigdy nic nie wiadomo.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » [kupie]ram1MBCHIPAmiga600
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 54 zapytań