To niestety znowu ja... z nową porcją historycznego bałaganu...
Był kiedyś (w latach '90) wydawany taki dwutygodnik, który zwal się PC Kurier. Znajdowały się tam różne artykuły, czasami panował tam okropny chaos, czasami ogromny mętlik, jednak pośród tego wszystkiego dało się znaleźć ciekawe artykuły i ciekawe perełki... często napisanie w sposób "patrzcie jakie to proste!"... gdy tylko magazyn ten wpadł mi w ręce zawsze przeglądałem go w poszukiwaniu ciekawostek i inspiracji.
Był w nim dział "Dla Praktyków", zawsze znalazło się tam coś ciekawego... teraz po latach okazało się że część kserokopii przetrwała... zatem wrzucę to co znalazłem hurtem, pierwszy art będzie związany z "demo effects", bo przecież w latach '90 każdy chciał zrobić swoją wersją "Cubic spline" czy "Bézier curve" i zaprezentować ją światu, a przypadku Slight tą osobą był RZóG, który to zaprezentował ów efekt w demie Overmind ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=gcyaTFX45Bo
^^^ efekt o którym mowa jest dokładnie od 4:28
Nie pamiętam niestety czym posiłkował się RZóG, ale przeglądając swoje materiały napotkałem na art. z PC Kuriera, pt. "Krzywe Sklejane". TeBe się pewnie ucieszy bo to z działu "Dla Praktyków: Turbo Pascal", a więc język bardo mu bliski ;), zatem ciekawych jak to wyglądało w latach '90 zapraszam do rzucenia okiem: Dla Praktyków: Turbo Pascal - Krzywe Sklejane
A niejako hurtem że skanowałem już wszystko co było w tym segregatorze to wrzucam od razu skany artykułów dotyczących: Formty graficzne GIF, FLI oraz PCX (uzupełnienie)
ps) Jeżeli znajdę coś w podobnej tematyce nie omieszkam tu umieścić. No chyba że uważacie że to nie miejsce na tego typu linki, wtedy przeniosę to wszystko do wydzielonego wątku. Jeżeli tak, proszę o uwagi i informację zwrotną.