gepard napisał/a:jest to podręcznikowy strzał we własną stopę
Gepard, strzałem w stopę było wypuszczenie dopałki z PPC - procesorem kompatybilnym z niczym, który żeby uruchomić soft wymaga uruchomienia emulatora... który wymaga też osobnego systemu operacyjnego, również nie kompatybilnego z niczym... :)
W przypadku CT60 nie ma takiego problemu, jest to nadal linia 680x0. Tutaj nie ma problemu kompatybilności, nie ma potrzeby uruchamiania emulatora, system też jest ten sam (lub nowszy jak kto woli). Tak więc osobiście nie widzę tutaj analogii do Amigi z PPC
CT60 kupiło zdecydowanie więcej osób niż 50. Rodolphe planował zrobić tylko jedną serię CTXX, a robi trzecią lub czwartą z rzędu. Poza tym nawet gdyby sprzedał tylko 10, to co to zmienia? Na pewno strzałem w stopę było by gdyby nie było tej dopałki.
Jak dla mnie ważniejszym newsem jest info o PX60 - nowym lepszym Falconie.
Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org