I. Kupię:
1. VBXE - z adapterem najchętniej w wersji XL - wersja bez fredka (nie pamiętam czy to ma znaczenie)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię / Sprzedam
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I. Kupię:
1. VBXE - z adapterem najchętniej w wersji XL - wersja bez fredka (nie pamiętam czy to ma znaczenie)
3.
Poluj na ebayach od czasu do czasu pojawia się Flak.
Z UK klawiaturą to może zrobimy kiedyś "ściepę" i zamówimy 4klawiatury qwerty.
Ten jest piękny:
http://www.ebay.de/itm/ATARI-FALCON-030 … 1e73f4e8ee
Brakuje mu tylko pewnie 14mb ram, fpu i hdd ale to nie problem, ogólnie Falcona to trzeba składać na "raty" oraz mieć anielską cierpliwość do niego. A dopałki typu ct6x to jest dopiero marzenie ściętej głowy :P
Na ebayach ostatnio bieda. Jest cos w stanach i cos w niemczech ale posting to us/germany nie mam zdrowia zeby sie z nimi targowac i to jeszcze w przypadku gdy wygram. Na uk jest kup teraz goly za... 700 funtow. Sorry z calym szacunkiem do falcona to troche sporo. Poluje ale licze na to ze moze ktos tu zechce zbyc jak juz bywalo.
Wyedytowalem posta, zorientowalem sie ze stowa to moze za duzo za cos co nie wiadomo czy dziala i moze tylko obudowa jest do uzytku. Za megafile'a 50
Zamawiam 2
Rozliczenie na Sv2k12 - pasuje ?
Ok. Sold. Post zaktualizowany.
Szkoda, że nie możesz wrzucić zdjęć tej Megi :(, na pewno ułatwiłyby podjęcie decyzji, gdyby nie było chętnych na zaproponowaną cenę i byłbyś skłonny nieco opuścić to chętnie kupiłbym ten zestaw za 150 zł.
Stan wizualny mogę określić jako dobry. Nie połamana, może lekko pożółknięta (ale nie mocno) - tu sobie przypomniałem że coś chciałem wybielać. Z klawiaturami trochę gorzej - kupiłem je później (megę kupiłem bez klawiatury) w jednej są trochę połamane porty joysticków, druga wizualnie lepsza ale coś tam chyba nie działało - planowałem złożyć jedną działającą, rozważałem też adaptację tej klawy od zwykłego ST żeby mieć te klawisze w romby (klawy mają te wąskie prostokątne). Jak się nie znajdzie nikt chętny to jesteś pierwszy w kolejce.
Sorry za nieścisłości ale ostatnio widziałem sprzęt parę miesięcy temu :) Jednak stoi w dobrych warunkach więc na pewno jest w takim stanie jak go zostawiłem. Zresztą na SV będzie zawsze można sprawdzić co i jak. Ja się pozbywam bo szkoda, żeby się marnowało - wszystkiego i tak nie ściągnę, czasu grzebać przy tym nie mam - chcę się skupić na małym atari i może Falconie (jak się uda), kiedyś kupię jakieś STE w wersji kompaktowej.
Ten jest piękny
Ok, chęć zakupu flakona zcancelowałem na razie na 4 dni - sprzedający napisał, że może mi wysłać do Polski lub do Irlandii, jak mi pasuje - jak wygram to każę wysłać do Polski i na SV przyniosę ;) Jak nie to ponowię chęć zakupu tutaj...
A dopałki typu ct6x to jest dopiero marzenie ściętej głowy :P
Zobaczymy na SV - będzie okazja Rudolfa przycisnąć 8-]
Jak wygrasz Falciego to się gruntownie przetestuje na SV zresztą wystarczy 1 produkcja scenowa:)
Zawczasu kup sobie kartę CF 16gb i przejściówe cf>ide + taśme 2,5
Rudolphe od 3lat pisze że robi nowe ct,ale on je robi i robi i ... CT też można upolować..
Zobaczymy na SV - będzie okazja Rudolfa przycisnąć 8-]
Czuby nie bedzie, przeciez pisal. CHyba ze cos przeoczylem. W kazdym razie uwierze jak zobacze.
Wieczór
http://www.ebay.co.uk/itm/RARE-Atari-Fa … 3ccc2454c1
chyba takiego szukałeś.. i z uk ....
475 funciaków wg. mnie jest extra ceną za qwerty i 14mb ram :P
No żesz. Nic, już zalicytowałem tego miemca :) Jak się nie uda to ten będzie następny - konczy sie dwa dni pozniej :) Ale kup teraz to prawie 600 euro - trochę jednak na dzisiaj za dużo dla mnie
Dobre ultimate mam, zaktualizowałem posta. Piesiu, chyba nie ma innych chętnych, to jak chcesz, za 150 MegaST4 jest Twój. Z tym że jak napisałem przed SV nie mam nawet jak wysłać, a na SV mogę przytargać, ok?
Oczywiście biorę Megę z klawiaturami za 150 zł + ew koszty wysyłki, bo jeszcze nie wiem czy będę na SV, zaraz odezwę się do Ciebie na priva.
Ok, to się i tak w grudniu okaże, bo jak mówię , wcześniej i tak nie będę.
Ja kupilem Falcona za £280, prawie jak nowka. Tylko musialem Ramu dokupic, ale koles z Niemiec mi zrobil plytke na zamowienie.
280funtów dobra cena, zobaczymy czy uda się Wieczorowi upolować Falcona...
Na amerykański ebayu są dwa za 620 baksów :)
http://www.ebay.com/itm/2-Atari-Falcon- … 337d7b4c94
Jeszcze dwie godzinki i 350, heh, rano było 314 , ktoś próbował mnie przebić
Na amerykański ebayu są dwa za 620 baksów :)
Widziałem, przesyłka będzie pewnie trochę kosztować + jeszcze cło?..
Ebay estymuje, że i do Polski i do Irlandii 90 dolarów... Ciekawe czy tu by mi cło policzyli - bo jak nie to byłby fajny boczny kanał do ściągania sprzętu - z Irlandii do Polski przecież cła nie ma.
Edit: pół godziny, snajper na dziewiątej... :)
Edit: 2 minuty, następuje zwarcie pośladków (czekamy na ruch snajpera, aby go zdjąć celnym strzałem z Dragunowa :) ) i....
... i sprzedano Panu w różowej czapeczce z hello kitty :) Snajper strzelił 3 sekundy przed końcem i podniósł mi cenę o 80 euro, sukinkot, ale zdradził go błysk w lunetce i to był jego koniec - dałby dwie dychy więcej i by wygrał :) Ostateczna kwota 433 euro + 22 shipping DHLem, czyli w sumie jak chciałem, sprzęt leci do Polski i pojawi się na SV.
Na marginesie teraz doczytałem, że w środku jest jakiś twardziel na cztery partycje podzielony (na naklejce go nie ma, bo pewnie ktoś go dołożył).
Z tym twardzielem to nie szalej on pewnie i tak zdechnie dość szybko:( ,
qp kartę cf16gb + przejście ide>cf 2,5 bez dod zasilania...
FPU jest pełno dookoła w dobrych cenach a co do twardziela... z moich doświadczeń wynika że CFki zdychają szybciej a twardziele chodzą latami :) Także prędzej wstawię nowy HDD - jak duży się łapie?
RAM się da prosto dostawić? Ktoś u nas to robi?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Kupię / Sprzedam
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 56 zapytań