1

Zastanawiam się nad kupnem jakiejś solidnej ładowarki procesorowej do akumulatorków. Musze zrobić porządek w moim przybytku z bateriami. Wiadomo jako milośnik handheldów często gmeram w pudełku z akumulatorami. Niestety do tej pory korzystałem ze zwykłych ładowarek (Sanyo i Energizer).Niestety nie posiadają one wyświetlacza (a to dla mnie jak stacja do Atari bez informacji na której ścieżce jest właśnie głowica ;) ) Do tego przy ilości aku jakie mam w pudle (ok 40szt) najzwyczajniej w świecie gubiłem się i wachlowałem jak onegdaj dyskietkami z "Larym" na Amidze.

Nowe konstrukcje ładowarek (procesorowych) prócz wyświetlacza, posiadają mozliwości odświeżania i rozładowywania etc, ładowania prądem zmiennym i inne ciekawe funkcje.

Pytanie do znających temat/posiadających takie ładowarki: Ceny są różne, w zależności od firmy i oczywiście wyosażenia konkretnego modelu w określone mozliwości. Co moglibyście polecić? Firma/model etc.
Czy zwykłe modele w graniach 50-70zł dają radę? Czy wyższe modele firm typu Techno lub Technoline są warte tych pieniędzy?

gep/lamers^dial

2

Ja mam taką: http://www.najtaniej24.pl/gp-gppb65-pow … ,p420.html

"wszystko się kiedyś kończy......."

3

fajnie, tyle że ten model jak lookam chyba wyszedł z mody (czyt. nie jest dostepny na np allelujagro)
jakies inne propozycje?

gep/lamers^dial

4 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-10-25 21:25:26)

pierwsza pozycja: http://www.karen.pl/category/5202/Premi … .-3h).html
lub V600D tez wygląda okej

5

ok, tyle że przy kwocie prawie 150zł (GP) jak to sie ma do konstrukcji z tego samego pułapu cenowego, ale chyba bardziej obfitej w funkcje (tak mi sie wydaje na pierwszy rzut oka) :

http://allegro.pl/ladowarka-techno-line … 22313.html

gep/lamers^dial

6

Od ponad dwóch lat używam Technoline BC-900. Dla mnie bomba. Ma dosłownie wszystko co trzeba włącznie z trybem rozładowywania do "zera". BC-1000 to chyba młodszy brat.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

7

gep. ja swoja kupiłem chyba troche taniej :) ale to juz dawno temu było no i w zestawie jest też przejściówka na gniazdo zapalniczki w samochodzie.... ;]

8

odświeżam:

dostałem do testów Technoline BC-1000

PunBB bbcode test

pomęcze i napisze czy gra warta świeczki :)

gep/lamers^dial

9 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2012-12-04 15:34:58)

Rozsądny wybór. Tak jak pisałem wcześniej to nowsza wersja BC-900 i oby bez chorób wieku dziecięcego. Sam jestem ciekaw czy zmienili nazwę na potrzeby marketYngu czy tez z uwagi na liczne poprawki. BC-900 cechowała się częstymi zmianami firmware.

Piszesz to testów.... kupiłeś i masz zamiar zwrócić czy jak ?

PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

10

Dostałem do prawdziwego testowania (czyli przytuliłem na zawsze) od polskiego dystrybutora. Mam katować i notować fehlery ;)

gep/lamers^dial

11

O, powiedz jeszcze, że Ci za to płacą :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

12

a to się obaczy ;)

gep/lamers^dial

13

A te firmware do 900 są ściągalne i ładowalne?

14

Nie, firmware był aktualizowany przez producenta sukcesywnie w kolejnych porcjach sprzedażowych. ładowarki.

PIN ready logo