26 Ostatnio edytowany przez grey/msb (2013-03-04 16:25:05)

Zgadzam się z tym co napisał Epi, obie imprezy mają zupełnie inny charakter. Bardzo dobrze, że Sikor wyszedł z inicjatywą i należy się tylko cieszyć że organizuje kolejne edycje. Tak 3maj :) Nie wykluczam że i ja się pojawię jeśli tylko będzie taka możliwość.

Drogi kolego Syscall, daruj sobie proszę zaczepki w moim kierunku - bo tak je właśnie odbieram. Jestem już zmęczony tego typu retoryką, i coś co powinno sprawiać mi przyjemność staje się udręką. Rozumiem że pisząc:

Nie wiem jaki jest sens oglądania się na organizatorów SillyVenture. Bez obrazy ale oni się na nikogo nie patrzą.

Nie chciałeś zwrócić się do mnie ad persona. Jednak dla mnie to jest żenujące. Powtarzam więc po raz kolejny, że SV w 2000 roku miało być JEDYNĄ edycją, aby zachować tradycję atarowskich easter parties dla dużych Atari (które odbywały się w Niemczech). Było zagrożenie że ta tradycja upadnie. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobiłby z tego imprezy cyklicznej bo ten termin w Polsce nie ma racji bytu.

Edycja w 2004 roku była próbą zapełnienia luki po Last Party w Opalenicy. W grę wchodziły zawsze dwa ostatnie miesiące w roku - Grudzień albo Listopad. Zarówno SV jak i Outline uchodzą za międzynarodowe imprezy atarowskie. W zeszłym roku Outline po raz pierwszy był zorganizowany w Październiku - to ja zostałem postawiony w mało komfortowej sytuacji. Nie chciałem robić imprezy miesiąc później bo to bez sensu. W tym roku Outline odbywa się w okolicach Maja, więc mogłem powrócić do terminu Listopadowego - co ma swoje zalety, przede wszystkim czas trwania party - pełne 4 dni. O zamiarze zorganizowania party w Listopadzie tego roku informowałem już w kwietniu 2012 roku:

zapamiętajcie tę datę - 8,9,10,11 Listopad (piątek-poniedziałek). 11-go Listopada 2013 roku jest Święto, więc zaklepuję już teraz ten termin

Bezpośredni link do wątku:
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=9909

Nikomu nie wpi* się w żaden termin. Jeśli przeszkadza Ci że SV wypełnia lukę po Last Party, to znajdź może inny sposób na odreagowanie. 

Nie będę więcej udzielał się w tego typu wątkach, bo na usta ciśnie mi się tylko jedno słowo.

Żegnam Pana ozięble,

"organizatorzy" SV

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

27

Zapraszam. Termin w takim razie rozważę - aby wyważyć daty dla osób, które będą się chciały pokazać na obu zlotach...

Sikor umarł...

28

Eh grey..... Nie przyczepiłem się do ciebie ani silly venture tylko uwazam ze rozgladanie sie przez sikora za innym terminem jest niepotrzebne, z wielu powodów. A juz na pewno nie powinno go trzymac MIESIAC i POL roznicy w terminach. A że silly zmienia terminy to jest fakt, a dlaczego tak sie dzieje -> to nie jest istotne dla tego co powiedzialem.
Nic innego nie napisalem. Jesli odbierasz to jako atak na siebie to masz cos z oceną rzeczywistosci. Dyskutuj z tym co powiedzialem a nie z tym co ci sie wydaje ze powiedzialem. Szukasz wroga w zlym miejscu.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

29

epi napisał/a:

Ponadto są to imprezy o zupełnie różnych profilach, więc nie widzę żadnego konfliktu. :)

Powiedział ten, co w zeszłym roku nie był na żadnej z nich. ;) Ja tego nie rozumiem - przecież Atari jest tu i tu. Tym bardziej nie rozumiem, że Grey rozumie. :)

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

30

Nie możemy zobaczyć wszystkiego na własne oczy, ale na szczęście mamy źródła pisane! ;)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

31

@sikor: raczej bede, naglosnienie przywioze ;)

32

Oki ;)

Sikor umarł...

33

cedyn napisał/a:

naglosnienie przywioze

... w połowie imprezy? :P

Kontakt: pin@usdk.pl

34

Nie,pod koniec ;P

Sikor umarł...

35

lepiej pozno niz wcale ?

obiecuje ze tym razem nikogo bic nie bede, pinokio mozesz byc spokojny :P

36

Dobra, wstępnie zarezerwowałem nieplanowany termin: 3 weekend września (20-22.09) - czy dojdzie do skutku okaże się pewnie w kwietniu, na razie mam za dużo innych spraw na łbie.

Sikor umarł...

37

juz trzymam kciuki i wypatruje terminu.

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep